Informatie over de bronnen

 
English | Nederlands

Ga naar het overzicht van de partijen| Ga naar het overzicht van de personen| Zoek

Informatie over de bronnen bij Limburgsche Federatie

Naam partij Limburgsche Federatie
Bronnen In zijn studie over Katholiek Zuid-Limburg en het fascisme gaat Vellenga ook in op de Limburgsche Federatie. Duffhues beschrijft de oprichting van de RK Boerenpartij van Meertens en Obers. In de Limburger Koerier zijn rond de verkiezingen van 1933 enige kritische columns aan de Limburgsche Federatie gewijd. Voorts had Meertens een tijd lang een eigen column in het blad Land en Vee (1928-1930). Tenslotte kan gewezen worden op het blad R.K. Boerenpartij waarvan tot dusverre één exemplaar is gevonden in het archief van het Bisdom Den Bosch.
Boeken T. Duffhues, Voor een betere toekomst. Het werk van de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond voor bedrijf en gezin 1896-1996 (Nijmegen 1996)
S.Y.A. Vellenga, Katholiek Zuid-Limburg en het fascisme. Een onderzoek naar het kiesgedrag van de Limburger in de jaren dertig (Assen 1975)
Periodiek Land en Vee. Weekblad voor den Limburgsche Landbouwbond en den Zuid-Nederlandschen Zuivelbond [1907-1945 (jrg. 35, nr. 40)]
Orgaan der R.K. Boerenpartij. In federatief samenwerken met RK tuinders, middenstand en arbeidersgroepen over geheel Nederland [1932 (1 mei) -]
Van het blad is slechts één exemplaar gevonden.