Historici.nl

Gepubliceerd op 25-10-2021

2-3 Student-Assistenten – IISG-KNAW – Amsterdam

Voor onderzoek naar de recente geschiedenis van werk en vakbondsarchieven zoeken wij: 2-3 Student-Assistenten.

Algemene beschrijving:
De werkzaamheden zijn onderdeel van lopend onderzoek naar de recente geschiedenis van werk, werkvloerverhoudingen en organisatie van werkenden in Nederland. Het doel van dit project is een gerichte steekproef van vakbondsarchieven. De studentassistenten leggen datasets aan op basis van bedrijfsdossiers.

Dit ga je doen:
De studentassistenten zullen vooral werken aan de verwerking van onderzoeksgegevens uit vakbondsarchieven (met name FNV-archieven). De werkzaamheden zijn gedeeltelijk individueel, maar vinden in teamverband plaats. Beschikbaarheid op een gezamenlijke projectwerkdag op het IISG is daarom gewenst.

FUNCTIE-EISEN

Dit verwachten we van jou:

  • Een inschrijving voor een BA of (Research) Master Geschiedenis of andere relevante studierichting;
  • Kennis van Nederlands;
  • Relevante onderzoeksvaardigheden;
  • Een actieve en zelfstandige werkhouding;
  • Een zorgvuldige en secure werkwijze;
  • Affiniteit met de thematiek (geschiedenis van vakbonden, sociale bewegingen, globalisering, flexibilisering, enz.);
  • Voldoende flexibel om (in overleg) te komen tot een vaste gezamenlijke werkdag.

ARBEIDSVOORWAARDEN

In ruil daarvoor bieden wij:
De aanstelling bij de KNAW is voor de duur van een jaar, de beoogde startdatum is 1 februari 2022. Het salaris bedraagt, afhankelijk van de fase waarin de student binnen de opleiding zich bevindt of het aantal behaalde studiepunten, € 2.310,– en loopt op tot € 2.502,– (schaal SA CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime-aanstelling. De KNAW biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen. Een flexibele invulling van de werktijden behoort tot de mogelijkheden (uiteraard wanneer de werkzaamheden dat toelaten).

WERKGEVER

Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG)

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG – KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW waarin geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) wordt verricht met toepassing van geavanceerde methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt.

Het KNAW Humanities Cluster omvat het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, het Huygens Instituut voor en het Meertens Instituut. Zij delen één bedrijfsbureau, dat de bedrijfsvoering van het KNAW Humanities Cluster als geheel en van de drie afzonderlijke instituten verzorgt en ondersteunt. Daarnaast delen zij ook een afdeling Digitale Infrastructuur.

ADDITIONELE INFORMATIE

Voor meer informatie over de vacature en het project kun je contact opnemen met bij Rosa Kösters (PhD Researcher) via rosa.kosters@iisg.nl en/of Matthias van Rossum (Senior Researcher) via mvr@iisg.nl.

Meer informatie over het IISG kun je vinden op iisg.amsterdam en meer informatie over het HuC kun je vinden op https://huc.knaw.nl/.

Diversiteit & Inclusie
De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

SOLLICITEER

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.