Historici.nl





Gepubliceerd op 25-02-2020

Redactie-assistent BMGN-LCHR

 

Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) is de beroepsorganisatie voor historici. Het KNHG verbindt historici en komt op voor de belangen van het vak. Het KNHG creëert ontmoetingsplaatsen waar historici kennis uitwisselen: in levende lijve op congressen, ‘in druk’, en online via BMGN – Low Countries Historical Review en www.historici.nl, die gratis toegankelijk zijn voor alle historici. Dat kunnen studenten zijn, onderzoekers, docenten, archivarissen, museummedewerkers en andere historici. Het KNHG werkt nauw samen met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (KNAW). Het KNHG-bureau is gevestigd in Amsterdam en maakt deel uit van het Humanities Cluster.

Het bureau van het KNHG biedt werkervaringsplaatsen aan studenten in de laatste fase van hun masterstudie en recent afgestudeerde historici. Het KNHG streeft ernaar om jonge historici de mogelijkheid te bieden naast of na de studie hun netwerk te vergroten en werkervaring op te doen, zodat hun positie op de arbeidsmarkt versterkt wordt. In de afgelopen jaren bleek deze ervaring nuttig bij het vinden van betaald werk. In dat kader bieden wij een

werkervaringsplek van 1 april tot 1 oktober 2020 als

redactie-assistent BMGN – Low Countries Historical Review

De werkervaringsplaats bij het tijdschrift BMGN – Low Countries Historical Review is bedoeld voor een jonge historicus die geïnteresseerd is in een carrière in (wetenschappelijk) publiceren, redactiewerk en/of wetenschapscommunicatie. BMGN – Low Countries Historical Review is een toonaangevend peer-reviewed tijdschrift over de geschiedenis van Nederland en België en hun plaats in de wereld. Het tijdschrift verschijnt vier maal per jaar, zowel online als in druk. Naast de redactie van acht vooraanstaande historici uit Nederland en Vlaanderen is er een Advisory Board, samengesteld uit buitenlandse experts op het terrein van de geschiedenis van Nederland en België.

Taken

  • Je helpt bij het redigeren van bijdragen voor de book reviews die doorlopend online op de website verschijnen, en bij het selecteren van boeken en recensenten.
  • Je houdt de database van publicaties en recensenten bij, en onderhoudt contacten met uitgeverijen, auteurs en recensenten.
  • Je maakt kennis met de diverse aspecten van wetenschappelijk publiceren: bureau- en eindredactie, peer review procedures, Open Access-beleid, werken met een online publishing systeem en CMS.
  • Je assisteert bij de voorbereidingen voor en verslaggeving van de redactievergaderingen.
  • Je bent (mede-)verantwoordelijk voor de beeldredactie.
  • Je maakt deel uit van het KNHG-team en participeert in verschillende netwerken van het Humanities Cluster van de KNAW (afdeling Geschiedenis, intervisiegroep stagiaires en vrijwilligers).
  • Je ondersteunt het KNHG-team bij de voorbereidingen en uitvoering van de organisatie van de verschillende congressen.
  • Je speelt een rol bij de viering van het vijftigjarig jubileum van BMGN en 175-jarig jubileum van KNHG.

Gewenst profiel

  • Afgestudeerd op academisch niveau (master) met als studierichting geschiedenis of in de laatste fase van een MA/RMA Geschiedenis.
  • Aantoonbare interesse in het vakgebied geschiedenis.
  • Goede contactuele eigenschappen met uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift.
  • Enthousiast en initiatiefrijk, niet bang voor deadlines.
  • Per 1 april 2020 beschikbaar, gedurende zes maanden, tot 1 oktober 2020.

Wat bieden wij

  • Relevante en praktische werkervaring bij een gerenommeerd wetenschappelijk tijdschrift.
  • Toegang tot de beroepsvereniging van professionele historici in Nederland en het (internationale) netwerk van de vereniging.
  • Begeleiding in de werkzaamheden en ruimte om je te ontwikkelen.
  • Een vrijwilligerscontract met vergoeding of een reiskostenvergoeding op basis van declaratie.
  • Een werkervaringsplaats per direct, voor 3 dagen per week.

Heb je belangstelling? Stuur vóór 16 maart 2020 een motivatiebrief vergezeld van een curriculum vitae naar Tessa Lobbes, managing editor BMGN – Low Countries Historical Review: tessa.lobbes@huygens.knaw.nl.

KNHG is onderdeel van Huygens ING, een instituut van de KNAW

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.