Historici.nl

Gepubliceerd op 29-06-2021

VPRO: Online redacteur Brommer op zee

De VPRO staat sinds 1926 in een traditie van vrijzinnigheid. Als moderne crossmediale mediaorganisatie vormen we de uitvalsbasis voor het vrije denken. We zijn broedplaats van nieuwe ideeën en concepten, kraamkamer van talent en laboratorium van creatieve pioniers. Buiten de gebaande paden, vaak tegen de stroom in, verkennen we grenzen. Nieuwsgierig naar het leven elders en naar de toekomst. En gefascineerd door het buitengewone. Bij onze verkenningen blijven we graag weg van het midden. Het nieuwe ontstaat immers aan de randen. Daar zoeken we actief naar bijzondere ontwikkelingen, trends en denkers. Dat levert steeds weer verrassende verhalen op. Met die verhalen willen we duiden wat er in de wereld gebeurt en iets veroorzaken wat leidt tot meer begrip of inzicht, tot verwondering of vertwijfeling, tot ontroering of opschudding. Soms met een goede grap of juist een heel foute. Conclusies? Die trek je zelf.

De VPRO wil een inclusieve organisatie zijn, die de kracht van de diversiteit van medewerkers optimaal benut om mooie verhalen en nieuwe perspectieven aan te reiken. Op zoek naar een baan waarin je je kennis van social media kunt combineren met je liefde voor literatuur? Voor het nieuwe seizoen van Brommer op zee zijn wij vanaf augustus op zoek naar een:

Online redacteur Brommer op zee

36 uur per week

Wie zijn we?
Brommer op zee is het boekenprogramma van de VPRO op NPO2 met Wilfried de Jong en Ruth Joos als presentatoren. Het is een crossmediaal programma met een wekelijkse TV-uitzending, een levendige online boekenclub met eigen app en aanwezigheid op verschillende sociale media (bekijk alle informatie op vpro.nl/brommeropzee).

De online redactie waarvan je deel uitmaakt bestaat uit een klein team van twee redacteuren en een samensteller die nauw samenwerken met de tv-redactie.

“Alle content die je maakt draait om boeken en lezen én je werkt met een heel fijn team. Elke dinsdag en vrijdag werken we samen op de redactie en om de week zijn we op zaterdag samen in Studio De Hallen in Amsterdam voor het opnemen van de afleveringen.”

Wat ga je doen?
Als online redacteur ben je verantwoordelijk voor de inhoud van de website, nieuwsbrief en sociale media-kanalen van Brommer op zee. Je vertaalt de uitzending naar online ondertitelde fragmenten, bedenkt social media formats (voor bijv. Instagram story), voert (telefonische) interviews en schrijft content. Hierin ben je creatief, bedenk je originele invalshoeken vanuit verschillende perspectieven en weet je hoe je bepaalde content wegzet op verschillende social media.

Daarnaast zoek je naar manieren om onze doelgroep te betrekken bij de boekenclub en de verhalen die we vertellen; je helpt dus echt mee aan het bouwen van een sterke, online community rondom Brommer op zee.

Je werkt in ieder geval op zondag (vanuit huis), en je bent (optioneel) om de week op zaterdag beschikbaar voor de opnamedag. Hierdoor ben je doordeweeks meerdere dagen vrij.

Wie ben jij?

  • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring in een gelijksoortige functie.
  • Je bent in het bezit van een vlotte pen maar kunt ook audio/videomontages maken (of wil dit graag leren). Ook schrikt je niet terug voor het redactionele monnikenwerk.
  • Je hebt ervaring met het werken met een CMS (bijvoorbeeld Magnolia) en kunt goed overweg met Adobe Photoshop en Adobe Premiere.
  • Je hebt een netwerk in de culturele wereld of kan dit snel opbouwen, en weet welke partijen je kunt betrekken bij onze uitingen om het bereik te vergroten.
  • Je bent een teamspeler, proactief, oplossingsgericht en initiatiefrijk.

Wat bieden we?
Een veelzijdige baan op een bevlogen redactie met een aanstelling tot 31 december 2021. Bij goed functioneren en voortzetting van het programma is er een aansluitende verlenging in 2022 mogelijk. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en zal liggen tussen € 2.375,21 en € 3.493,45 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% december-uitkering.

Reageren?
VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent.

Wil je een belangrijke bijdrage leveren aan Brommer op zee? Reageer dan direct en stuur ons je motivatie met CV uiterlijk 7 juli 2021 via de sollicitatiebutton.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Yuki Kho, online samensteller, via Y.kho@vpro.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.