Historici.nl

Gepubliceerd op 03-05-2023

Gemeente Oss: Beleidsmedewerker Erfgoed

De Gemeente Oss in Oss zoekt een Beleidsmedewerker Erfgoed voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 14-05-2023Ben jij iemand die graag adviseert, uitvoert, ben je analytisch sterk en kennis heeft van erfgoed?

De gemeente Oss is een interessante en grote erfgoedgemeente met het beste van drie werelden; de stad, de kernen & het prachtige buitengebied. We zijn trots op Oss! In 2021 is onze erfgoedvisie vastgesteld en ligt er een mooie ambitie om waar te maken.

Voor onze groeiende gemeente zijn we op zoek naar een:

Beleidsmedewerker Erfgoed

32 uur per week

Die graag adviseert & uitvoert.

 • Ben jij analytisch sterk?
 • Heb je kennis van erfgoed?
 • En kun je zelfstandig werken?

Dan gaan we graag met je in gesprek. Zeker als je wilt werken voor een vooruitstrevende gemeente: In Oss denk & doe je mee.

Goed om te weten: Oss is drie keer uitgeroepen tot meest inspirerende Global Goals-gemeente van Nederland. Samen met onze inwoners maken we van de wereld een betere plek aan de hand van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Dit ga je doen
Als beleidsmedewerker Erfgoed werk je vanuit de ambities van Oss en vertaalt deze naar een breed publiek, zowel binnen als buiten onze organisatie. Je bent dé bestuursadviseur op gebied van erfgoed en informeert de gemeenteraad of beantwoordt bestuurlijke vragen of moties. Ook de uitwerking van de omgevingswet komt eraan en jij zorgt dat erfgoed hierin een volwaardige plek krijgt. Een van de eerste projecten waar je mee aan de slag gaat is de implementatie van de cultuurhistorische waardenkaart. Daarnaast draag je zorg voor een goede verbinding tussen erfgoed en recreatieve ontwikkelingen.

Je combineert de beleidsfunctie met een aantal uitvoeringstaken. Je participeert actief in diverse samenwerkingsverbanden zoals heemkundekringen en het project meanderende Maas en weet je het erfgoedveld blijvend te enthousiasmeren. Het stadsarchief heeft een belangrijke uitvoeringstaak maar als beleidsmedewerker erfgoed werk je ook zelf aan de uitvoering of aansturing van lokale projecten of werkgroepen. Daarnaast werk je met vaste subsidiepartners en ben je verantwoordelijk voor het instandhouden van de goede relatie en behandel je de subsidieaanvragen.

En verder…

 • Ben je analytisch, bestuurlijk sensitief en iemand die het leuk vindt om beleid en uitvoering te combineren.
 • Kun je goed zelfstandig werken en zoek je daarbij de samenwerking met het werkveld actief op.
 • Heb je kennis op het gebied van erfgoed en ervaring met beleidsadvisering en uitvoering.

Waarom werken bij gemeente Oss zo aantrekkelijk is
Wil jij denken & doen? Dan is er geen betere werkgever dan de gemeente Oss. We staan landelijk bekend als een gemeente die initiatief beloont en mensen de ruimte geeft om te pionieren. In de stad Oss zelf, maar ook in zijn levendige kernen. Goed om te weten: als gemeente groeien we hard. Dat betekent dat je mag meedenken & meebouwen aan onze organisatie. Uiteraard kun je daarbij ook gericht werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Dit is wat we je bieden:

 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar voor 32 uur per week. Bij goed en volledig functioneren krijg je daarna een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Een salaris van maximaal € 5.009,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (functieschaal 10). De aanloopschaal voor deze functie is schaal 9. Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Arbeidsvoorwaarden die je voor een deel zelf kunt bepalen met het Individueel Keuzebudget (IKB). Van je loon wordt maandelijks 17,05% gereserveerd en kun je inzetten zoals je zelf wilt. Bijvoorbeeld om een fiets of extra verlof te kopen of je laat het uitbetalen op een moment dat jou past;
 • Individuele opleidingsmogelijkheden en een leerplein met een ruim aanbod;
 • In Oss werken we tOss. tOss staat voor Thuis, Ontmoeten, Samenwerken en Stilte. Dat betekent dat je daar werkt waar jij je werk het beste kunt doen. Om te zorgen dat je goed je werk kunt doen, krijg je een laptop en een iPhone. Op de dagen dat je thuiswerkt krijg je een vergoeding hybride werken van € 3,- per dag;
 • Pensioen opbouw bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP);
 • 20 wettelijke vakantiedagen en 7 bovenwettelijke vakantiedagen per kalenderjaar op basis van een fulltime dienstverband;
 • Ondersteuning bij de inrichting van een goede en verantwoorde thuiswerkplek;
 • Een vergoeding van maximaal € 750,- per jaar als je duurzaam reist. Je reist duurzaam als je naar je werk loopt, fietst, met een 100% elektrische scooter / auto komt of met het OV reist;
 • Een gemeentehuis op 5 minuten loopafstand van het treinstation;
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om uren te sparen voor lang verlof.

Dit is wat je nodig hebt:

 • Hbo-werk- en -denkniveau, bij voorkeur een relevante opleiding;
 • Inhoudelijke kennis op het gebied van erfgoed (o.a. erfgoedwet, omgevingswet);
 • Ervaring met projectmatig werken.

Laat van je horen!
Wil je denken & doen? Dan zijn we misschien wel een goede match! Als je het fijn vindt, kunnen we eerst even kennismaken. Dat kan in het gemeentehuis, maar ook digitaal. We vertellen je dan meer over de vacature. En we leren elkaar ook alvast een beetje beter kennen.

Natuurlijk mag je ook meteen je brief en cv sturen. Je kunt ze richten aan Petra Kamsma, afdelingshoofd LWE. Bij haar kun je ook terecht voor vragen over de functie of de sollicitatieprocedure. Reageer via het sollicitatieformulier op onze website via onderstaande button. Reageer uiterlijk zondag 14 mei 2023.

Goed om te weten: de eerste gesprekken voeren we op maandag 22 mei, de tweede gesprekken op woensdag 24 mei. Hou daar dus vast rekening mee in je agenda.

En ben je benieuwd naar de ervaringsverhalen van onze medewerkers? Kijk dan zeker even op werkenbijoss.nl.

Deze vacature staat gelijktijdig in- en extern uit. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie deze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.