Historici.nl

Gepubliceerd op 21-08-2023

Student-assistenten voor de werkgroep ‘Wellbeing Ambassadors’ – Universiteit Leiden

Student-assistenten voor de werkgroep ‘Wellbeing Ambassadors’ (0,1 fte). Wil jij je inzetten voor Studentenwelzijn binnen de Faculteit der Geesteswetenschappen? Solliciteer dan nu en word lid van de nieuwe studenten-werkgroep ‘Wellbeing Ambassadors’.

Functieomschrijving

Werkzaamheden

Binnen de Faculteit der Geesteswetenschappen willen we dit academisch jaar meer aandacht besteden aan het thema Studentenwelzijn. Dit willen we het liefst sámen met studenten doen, oftewel; voor studenten, door studenten. Om dit mogelijk te maken richt de faculteit hiervoor de studenten-werkgroep ‘Wellbeing Ambassadors’ op. De werkgroep zal worden begeleid door de Facultaire Student Wellbeing Officer en zal bestaan uit vijf studenten die nauw met elkaar samenwerken. Van de studenten uit de werkgroep wordt verwacht dat zij proactief zullen werken aan het oprichten van verschillende projecten binnen de faculteit, gericht op het vergroten van Studentenwelzijn. Denk hierbij aan:

 • Ondersteuning bieden bij verschillende projecten, waaronder de jaarlijkse Wellbeing Weeks, de Acts of Kindness pilaar en de Humanities Living Room;
 • Het organiseren van evenementen, workshops en campagnes;
 • Het promoten van bestaande voorzieningen en activiteiten;
 • Het creëren van content voor op social media en voor op de website (bijv. interviews, foto rapportages en video’s);
 • Het bijwonen van wekelijkse bijeenkomsten met de werkgroep (met roulerende rol van voorzitter en notulist);
 • Binnen jouw rol als lid van de werkgroep studentenwelzijn is er veel vrijheid voor eigen inbreng van ideeën, plannen en projecten rondom de thema’s welzijn en mentale gezondheid. Gezamenlijk met de groep zul je nadenken over welke projecten tot een succes kunnen leiden, welke ideeën goed zullen aanslaan en wat studenten echt nodig hebben als we het hebben over studentenwelzijn.

Functie-eisen

Profiel

 • Je bent momenteel bezig met een Bachelor of Master studie aan de Faculteit der Geesteswetenschappen bij de Universiteit Leiden (let op: eerstejaars bachelor studenten komen niet in aanmerking);
 • Je hebt belangstelling voor de thema’s Studentenwelzijn en Diversiteit & Inclusie
 • Je bent georganiseerd, proactief en oplossingsgericht;
 • Je kan zowel goed samenwerken in teamverband als zelfstandig werken;
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, zowel mondeling al schriftelijk;
 • Je haalt energie uit het bedenken en opzetten van nieuwe projecten en bent enthousiast om aan de slag te gaan als ambassadeur.

Meer informatie
Voor meer informatie over studentenwelzijn bij de Universiteit Leiden verwijzen we naar de Universitaire Visie Studentenwelzijn. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Ellis van Spanje via studentwellbeing@hum.leidenuniv.nl

Bekijk hier de vacature op de website van AcademicTransfer en solliciteer voor 15 september!

Solliciteer!

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.