Historici.nl

Gepubliceerd op 05-02-2024

Adviseur digitaal erfgoed – Erfgoed Gelderland

Ten behoeve van de houdbaarheid, bruikbaarheid en zichtbaarheid van de Gelderse verhalen en collecties zijn de afgelopen jaren verschillende websites ontwikkeld. Elke website heeft zijn eigen ontstaansgeschiedenis en infrastructuur. We zijn op zoek naar een ervaren persoon met visie op digitaal erfgoed en linked open data. Iemand die de complexiteit van het semantische web kan vertalen naar een toekomststrategie voor (publieks)websites en datasets van ons en van de erfgoedorganisaties in onze achterban.

Deze toekomststrategie wordt uitgevoerd met aan de ene kant de Gelderse partners en erfgoedorganisaties en aan de andere kant de collega’s van de andere erfgoedhuizen, het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Erfgoed Gelderland hecht er groot belang aan om de vernieuwing uit te voeren vanuit zowel het Gelderse draagvlak als de afstemming met de landelijke collega’s. Het streven is om uit te komen bij een digitaal netwerk van verbonden erfgoed waarmee we het Gelderse digitale erfgoed toegankelijk maken voor zo veel mogelijk toepassingen.

Profiel

 • Je hebt een HBO / WO werk- en denkniveau.
 • Je bent vertrouwd met termen als linked (open) data, termennetwerken, thesauri en IIIF.
 • Je bent in staat een visie te ontwikkelen en deze te vertalen tot een concreet werkplan.
 • Je werkt vanuit de uitgangspunten van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed (NDE).
 • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op het vakgebied van digitaal erfgoed en kunt daar zelf ook aan bijdragen.
 • Je bent in staat subsidiekansen te zien en op te pakken.

Competenties

 • Je bent zowel analytisch als praktisch ingesteld.
 • Je werkt samen met collega’s binnen en buiten Erfgoed Gelderland.
 • Je hebt oog voor de klantgroep van Erfgoed Gelderland die bestaat uit veel middelgrote en kleine (vrijwilligers)organisaties.
 • Je kunt vraagstukken bekijken vanuit de mogelijkheid tot een gezamenlijk resultaat.
 • Je hebt een proactieve werkhouding.
 • Je bent flexibel en houdt van afwisseling.

Arbeidsvoorwaarden

Stichting Erfgoed Gelderland volgt de Museum CAO. De functie is gewaardeerd op schaal 10 of 11 van deze CAO, tussen €3.845 en € 4.863 bruto bij een voltijds aanstelling. Inschaling op basis van kennis en ervaring.

De aanstelling is voor 32 uur per week, gedurende één jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Diversiteit

Erfgoed Gelderland hecht veel waarde aan diversiteit en participatie. Het moet voor iedereen mogelijk zijn om geschiedenis en erfgoed te waarderen, bewaren en door te geven. We streven naar een divers erfgoedveld waar ruimte is voor verschillende verhalen en perspectieven. Dat doen we onder het motto ‘Samen verleden toekomst geven’. We ontvangen daarom graag sollicitaties van mensen met een achtergrond die nu ondervertegenwoordigd is. Voldoe je niet aan alle criteria, maar voeg jij een nieuw perspectief toe? We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Marc Wingens, algemeen directeur, m.wingens@erfgoedgelderland.nl of 06-55155412.

Stuur je CV en motivatiebrief uiterlijk 13 februari 2024 aan sollicitaties@erfgoedgelderland.nl.

Bekijk voor meer informatie de pagina van Erfgoed Gelderland. 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.