Dolle mythes. Feminisme toen en nu (SPUI25)

- In samenwerking met Amsterdam University Press -

Dragen feministen inderdaad tuinbroeken, en geen bh’s? Zijn ze verongelijkt of ook écht boos? Zeg ‘Tweede Golf’ en je krijgt een rijtje clichés over soepkippen, trutten en haaibaaien.Tijdens de presentatie van Linda Duits' nieuwe boek ‘Dolle mythes. Een frisse factcheck van feminisme toen en nu’ zullen uiteenlopende gasten en feministen van toen en nu ingaan op deze dolle mythes. Locatie: Lutherse Kerk.

Er zijn veel bekende karikaturen van feministen van toen én nu. Maar wat is daar eigenlijk van waar? In haar nieuwe boek Dolle mythes bespreekt Linda Duits vijf verwijten aan de Tweede Golf: ‘Humorloos. Acties in perspectief’, ‘Zeurders. Praatgroepen en bewustwording’, ‘Mannenhaters. Verschildenken en de rol van mannen’, ‘Lesbisch. Seksualiteit op een spectrum’, en ‘Wit. Ruimte voor vrouwen met kleur’. Zij bekijkt wat er toen daadwerkelijk gebeurde en spiegelt dat aan praktijken van nu.

Het programma zal drie van deze thema’s behandelen, namelijk: ‘Zeurders’, ‘Mannenhaters’, en ‘Wit’. Voor elk hoofdstuk zal er een panel van experts op het podium hun mening geven. Daarnaast zal ook een groep bekende feministen en andere experts op het podium plaatsnemen in een feministisch Lagerhuis. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid voor vragen uit het publiek.

Over de sprekers
Linda Duits is sociaalwetenschapper en gespecialiseerd in populaire cultuur. Ze is columnist voor Folia en publiceert regelmatig in printmedia als Het Parool en NRC Handelsblad. Duits is als onderzoeker Genderstudies verbonden aan de Universiteit Utrecht.

De overige sprekers worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Aanmelden
Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Meer informatie en aanmelden: www.spui25.nl

Datum

21 april 2017 - 20:00

tot

21 april 2017 - 21:30

Adres

Aula - Oude Lutherse kerk
Singel 411
Amsterdam
Nederland

Type activiteit

Onderwerp

Delen