Historici.nl

Gepubliceerd op 17-03-2021

Amsterdam Museum – Medewerker Multimediale Communicatie

Ons museum
Het Amsterdam Museum is hét stadsmuseum van Amsterdam en vertelt het verhaal van de stad: over toen, nu en straks. We brengen inzicht, verwondering en verbinding tot stand bij bezoekers en bewoners. Dat doen we met tentoonstellingen, publieksprogramma’s, publicaties en andere projecten, zowel in onze musea als online. Innovatie, gastvrijheid, diversiteit, participatie, samenwerking en kennisdeling staan bij ons hoog in het vaandel.

In de aanloop naar het 750-jarig bestaan van de stad in 2025 heeft het Amsterdam Museum voor de komende jaren een ambitieuze agenda met grote en innovatieve projecten. Zo werken we aan de voorbereiding van de grootschalige renovatie van onze huidige hoofdlocatie aan de Kalverstraat, een spraakmakende tentoonstelling over de Gouden Koets en innovatieve museale projecten zoals de broadcasting van onze publieksprogrammering en onze digitale tentoonstelling Corona in de Stad. Ook in het complexe coronatijdperk willen we samen met bestaande en nieuwe partners zoveel mogelijk mensen betrekken bij het verhaal van Amsterdam.

Amsterdam Museum zoekt voor team Communicatie & marketing een

Medewerker Multimediale Communicatie

36 uur per week

Jouw rol in ons team
Het team Communicatie & Marketing is verantwoordelijk voor alle communicatie & marketing van het Amsterdam Museum, Museum Willet-Holthuysen en de Amsterdam Museum-vleugel in de Hermitage. Naast de campagnes voor tentoonstellingen, publieksprogramma’s en andere museale projecten, werkt het team aan de doorontwikkeling van de museale communicatiemiddelen en staat 2021 deels in het teken van de rebranding van ons museale merk. Aantrekkelijke en onderscheidende digitale communicatie is daarbij cruciaal en jij bent als medewerker Multimediale Communicatie medeverantwoordelijk voor de vormgeving, productie en montage van multimediale communicatiemiddelen. Hiermee kunnen wij onze museale producten onder de aandacht brengen van een breed en divers publiek.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Je bewaakt samen met de grafisch vormgever en de socialmedia-redacteur de visuele identiteit van het museum op alle digitale platforms, inclusief onze museale websites en onze nieuwsbrief.
 • Je ontwerpt advertenties, banners, GIFs en andere digitale uitingen voor onze kanalen op platforms als Instagram, Facebook, Linkedin, Twitter, YouTube, Spotify en TikTok binnen bestaande en nieuwe brand guidelines.
 • Je produceert zelfstandig infographics, animaties, iconen, templates en workflows.
 • Je bewerkt beeld zodat dit geschikt is voor een specifieke uiting of medium.
 • Je edit en monteert zelfstandig video’s voor bijvoorbeeld trailers en teasers.
 • Je edit en monteert geluidsopnames voor bijvoorbeeld podcasts en radiospotjes.
 • Je kunt zelfstandig foto’s en korte video’s schieten voor online gebruik.
 • Je blijft op de hoogte van digitale vormgeving en online ontwikkelingen en past dit toe, zodat beeldcontent en kanalen actueel blijven.
 • Je hebt gevoel voor copy, zodat je ook inhoudelijk mee kan denken over de boodschap van de communicatiemiddelen die je vormgeeft.
 • Je hebt uitgebreide ervaring met de programma’s uit de Adobe Creative Cloud, zoals Photoshop, Premiere, Illustrator en InDesign, en aanverwante software.

Jouw competenties

 • Zeer creatief en oplossingsgericht
 • Digital native en technisch onderlegd
 • Sociaal en communicatief
 • Flexibel en stressbestendig
 • Proactief en resultaatgericht

Jouw persoonlijkheid
Wij zoeken een collega met:

 • humor en een positieve mindset
 • teamspirit
 • een aantoonbare band met Amsterdam
 • een groot hart voor cultuur
 • affiniteit met stedelijke vraagstukken

Wat bieden wij jou?

 • Wij bieden een dynamische, inspirerende werkomgeving met gedreven collega’s. Je komt te werken in een multidisciplinair team met daarin specialisten op het gebied van communicatie, marketing, PR, social media en sales. Als lid van het team heb je veel ruimte voor de inbreng van eigen ideeën.
 • Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (één jaar), eventuele verlenging behoort tot de mogelijkheden.
 • Wij bieden een marktconform salaris afhankelijk van kennis en ervaring, exclusief 17,05 % Individueel Keuzebudget, overeenkomstig de arbeidsvoorwaardenregeling van het Amsterdam Museum en een laptop van het museum.
 • En als wij de deuren weer mogen openen, bieden wij je onbeperkte vrije toegang tot onze museale locaties: het Amsterdam Museum, museum Willet-Holthuysen en de Amsterdam Museum-vleugel in de Hermitage.

Hoe kun je reageren?
Heb je belangstelling voor deze functie, dan kun je reageren door onderstaande vragen in maximaal 300 woorden per vraag te beantwoorden en een portfolio van je werk op te sturen van maximaal 10 slides. Het is niet nodig om een motivatiebrief en cv mee te sturen. Zodoende beoordelen wij alle sollicitanten op dezelfde manier en zo objectief mogelijk. Graag ontvangen we naast je antwoorden je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

 1. Waarom solliciteer je voor deze functie? En waarom specifiek bij het Amsterdam Museum?
 2. Beschrijf het meest uitdagende project waaraan je hebt meegewerkt? Wat was jouw rol en hoe heb je dit aangepakt?
 3. Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen binnen het vakgebied? Welke trends op het gebied van digitale communicatie zijn volgens jou van belang voor het Amsterdam Museum?
 4. Geef een voorbeeld van een situatie waarin je prioriteiten moest stellen omdat de werkdruk te hoog was. Hoe deed je dat?
 5. Welke rol in een team past jou het best? Geef een voorbeeld van een situatie waarin je die rol vervulde. Wat was het resultaat van jouw inspanningen?

We vragen je je reactie uiterlijk vóór donderdag 25 maart te mailen naar po@amsterdammuseum.nl onder vermelding van vacature multimediale communicatie. Mocht je inhoudelijke vragen hebben, neem dan contact op met Maurice Seleky, hoofd Communicatie & Marketing via m.seleky@amsterdammuseum.nl. De eerste gesprekken zijn (onder voorbehoud) gepland voor de eerste week van april. Het maken van een case kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Het Amsterdam Museum onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en wil nadrukkelijk een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Website Amsterdam Museum

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.