Historici.nl

Gepubliceerd op 18-05-2021

Amsterdam Museum Vrijwilligers Publieksbegeleiding

Het Amsterdam Museum is hét stadsmuseum van Amsterdam en vertelt het verhaal van de stad: over toen, nu en straks. We brengen inzicht, verwondering en verbinding tot stand bij bezoekers en bewoners. Dat doen we met tentoonstellingen, publieksprogramma’s, publicaties en andere projecten, zowel in onze musea als online. Innovatie, gastvrijheid, diversiteit, participatie, samenwerking en kennisdeling staan bij ons hoog in het vaandel.

In de aanloop naar het 750-jarig bestaan van de stad in 2025 heeft het Amsterdam Museum voor de komende jaren een ambitieuze agenda met grote en vernieuwende projecten. Zo werken we aan de voorbereiding van de grootschalige renovatie van onze huidige hoofdlocatie aan de Kalverstraat, een spraakmakende tentoonstelling over de Gouden Koets en bijzondere projecten zoals onze huidige digitale tentoonstelling Corona in de Stad.

Voor het team Service & hopitality zoeken wij gedurende de tentoonstelling De Gouden Koets (18 juni 2021 t/m 27 februari 2022)

Vrijwilligers Publieksbegeleiding (m/v/x)

minimaal 1 dag per week

Wij bieden:
Als vrijwilliger bij de tentoonstelling Gouden Koets begeleid je de bezoekers van de tentoonstelling De Gouden Koets. Je ondersteunt mindervalide gasten als daar behoefte aan is, je geeft uitleg over wat er te zien is in de tentoonstelling en gaat het gesprek aan met bezoekers, en je laat zien hoe de audiotour en andere multimedia in de tentoonstelling gebruikt kunnen worden. Ook help je mee met toezicht houden.

  • Interessant werk in een bijzondere omgeving
  • Een leuk team van enthousiaste vrijwilligers
  • Gratis toegang tot onze musea; Amsterdam Museum, Museum Willet Holthuysen en de Portrait Gallery in de Hermitage (op basis van beschikbare tijdslots)
  • Een vrijwilligersovereenkomst voor een vaste periode van 18 juni 2021 t/m 27 februari 2022

Wij vragen vrijwilligers die:

  • de Nederlandse of Engelse taal goed beheersen
  • geïnteresseerd zijn in het onderwerp “Gouden Koets”
  • bij voorkeur woonachtig zijn in Amsterdam
  • minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar zijn

Aanvullende informatie:
Diensten zijn in te vullen op basis van beschikbaarheid. De diensten worden verdeeld in dagdelen doordeweeks en in het weekend. Het Amsterdam Museum is 7 dagen per week geopend. Voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag nodig. Een eerste gesprek zal vanwege de coronamaatregelen digitaal plaatsvinden.

Ben je enthousiast geworden en heb je interesse?
Stuur dan een korte motivatie en je naam en adresgegevens naar: publieksdienst@amsterdammuseum.nl o.v.v. vrijwilliger Publieksbegeleiding Gouden Koets

Het Amsterdam Museum onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en streeft er nadrukkelijk naar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers wil inzetten om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij anders vermeld.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.