Historici.nl

Gepubliceerd op 15-09-2017

Antia Wiersma nieuwe directeur KNHG

Antia Wiersma nieuwe directeur Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG), de beroepsorganisatie voor historici.

foto: Claudia Kamergorodski

Wiersma volgt per 1 oktober aanstaande Leonie de Goei op, die aan de slag gaat als beleidsmedewerker bij het Humanities Cluster van de KNAW (Koninklijke Academie van Wetenschappen).

KNHG
KNHG is behalve een dynamische vereniging met ruim 1000 leden, ook een netwerkorganisatie en initiatiefnemer van de succesvolle en drukbezochte Historicidagen die eind augustus in Utrecht werden gehouden. KNHG maakt zich sterk voor best practice in de beroepspraktijk, en steunt aankomende en startende historici in Jong KNHG. Als uitgever van BMGN – Low Countries Historical Review draagt KNHG bij aan de geschiedbeoefening als wetenschappelijke discipline.

Historici.nl
Samen met het KNAW-instituut Huygens ING is KNHG verantwoordelijk voor de website Historici.nl. Dit is dé startpagina voor professionele historici voor informatie en actualiteit, die bovendien toegang biedt tot een schat aan digitale historische resources. Aan de site is een netwerk van correspondenten verbonden vanuit verschillende historische disciplines en organisaties.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.