Historici.nl

Gepubliceerd op 25-03-2024

Archivaris – ABN AMRO

In het kort
Ben jij iemand die aan de hand van een historische collectie het verhaal van de bank kan vertellen? Die samen met een team bevlogen collega’s het erfgoed van ABN AMRO en haar voorlopers beheert en behoudt? Die communicatief sterk is en snel thuis is in systemen? Lees dan vooral even verder. Het team Art & Heritage zoekt een collega met passie voor het vak die zich gaat richten op het beheer, de registratie en acquisitie van archiefstukken in de collectie van ABN AMRO.

ABN AMRO wil de kunst- en historische collectie toegankelijk maken voor een groot publiek. De historische collectie in beheer bij het team Art & Heritage geeft een geschakeerd overzicht van het verleden van ABN AMRO en haar rechtsvoorgangers, dat meer dan drie eeuwen teruggaat. De heritage collectie loopt uiteen van historische fotografie en effecten, van oude kantoormachines en reclame, tot commercials en de beleidsarchieven van alle voorlopers van ABN AMRO. Kunst en historie bestaan uit verhalen en deze verhalen komen pas écht tot leven, als wij deze vertellen.

Je werk
Je kerntaak is het beschrijven en registreren van de collecties. Dit doe je voor verschillende soorten collecties. De focus ligt duidelijk op onze archieven, maar ook enkele deelcollecties zoals effecten of onze audiovisuele collectie krijgen je aandacht. Aan de hand van vastgestelde voorwaarden beheer je de collecties en richt deze in. Je signaleert onregelmatigheden in archieven en collecties en selecteert documenten en objecten die voor restauratie en conservering in aanmerking komen. Samen met de bedrijfshistoricus achterhaal en verzamel je noodzakelijke en interessante informatie en materialen om de collecties compleet te maken. Ook hou je contact met verschillende partijen voor het aanleveren van de archieven en objecten. Je initieert en coördineert het opzetten van een digitaal archief in samenwerking met collega’s binnen de bank. Je hebt hiervoor oog voor nieuwe technologie die de toegankelijkheid van de collectie vergroot en de uitvoering van je taken ondersteunt. Je handelt verzoeken voor informatie of vragen over de archieven en collectie af zowel van binnen als van buiten ABN AMRO af.

Werkomgeving
Bij Art & Heritage werk je in een klein team dat verantwoordelijk is voor de kunstcollectie en de bedrijfshistorische collectie, inclusief het archief. Binnen het team zul je nauw samenwerken met de bedrijfshistoricus. Je maakt onderdeel uit van de afdeling Partnerships, Events en Foundations. Afdelingsbijeenkomsten met deze grotere club komen regelmatig voor.

Je profiel
Jij hebt een relevante opleiding, ervaring met archivering, bent communicatief en ziet kansen om verhalen te vertellen. Je bent uiteraard nauwkeurig, efficiënt en werkt graag planmatig.
• Archivistiek B of vergelijkbare opleiding zoals geschiedenis en/of Reinwardt Academy;
• Kennis en ervaring met collectie informatiesystemen en gekoppelde databases (in het bijzonder Mais-Flexis en The Museum System;
• Ervaring met en kennis van de archief-theoretische beginselen en informatiemanagement;
• Aantoonbare ervaring met (digitale) archivering en aantoonbare kennis van technologische ontwikkelingen die ingezet kunnen worden in het archiefbeheer en informatiehuishouding;
• Affiniteit met bedrijfshistorie;
• Ervaring met het geven van rondleidingen aan bezoekers is een pre;
• Goede communicatieve vaardigheden en een creatieve blik op de vertaling van de collectie naar een verhaal voor medewerkers van de bank, klanten en maatschappij.

Wij bieden

• Het bovenaan de pagina weergegeven bruto maandsalaris is op basis van een 36-urige werkweek, inclusief vakantiegeld en benefit budget. Het benefit budget bedraagt 11% van je salaris. Als je in een maand geen aankopen of reserveringen doet in de Benefit Shop, krijg je over die maand een twaalfde deel van je benefit budget uitbetaald.
• Vijf weken vakantie per jaar. Je hebt de mogelijkheid om vier weken per jaar bij te kopen.
• Persoonlijk Ontwikkelbudget van € 1.000,- per jaar. Dit bedrag kun je opsparen tot € 3.000,-.
• Mogelijkheid tot thuiswerken (in overleg met je team en afhankelijk van je functie).
• Een ov-jaarabonnement met gratis openbaar vervoer in heel Nederland
• Een uitstekende pensioenregeling.

Interesse?
Neem voor meer informatie een kijkje op onze website art-heritageabnamro.nl of neem contact op met Else Hofland (else.hofland@nl.abnamro.com).

Gelijke kansen voor iedereen
Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega’s binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.

Disclaimer externe recruitmentbureaus
Externe recruitmentbureaus dienen een overeenkomst met ABN AMRO BANK N.V. te hebben getekend, uitgegeven door een Talent Acquisition Specialist, om CV’s te mogen indienen.
Acquisitie wordt daarom niet op prijs gesteld.

Solliciteer!

Historicus/Archivaris Bedrijfshistorisch Archief ING (32 – 36 uur per week)
Door Redactie Historici.nl
Archivaris – Gemeente Delft
Door Redactie Historici.nl
Gerrit Rietveld Academie| Archivaris
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.