Historici.nl

Gepubliceerd op 21-10-2019

ARTIS Medewerker Educatie, specialisatie erfgoed

ARTIS is een ontmoetingsplek waar we natuur op een vindingrijke manier dichtbij brengen en debat faciliteren over hoe de mens natuur waardeert, begrijpt en behandelt. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,4 miljoen mensen het ARTIS-Park en ARTIS-Micropia.

Het cluster Content & Partnerschappen is onderverdeeld in de afdelingen Educatie; Marketing & Communicatie; Zakelijke fondsenwerving & sales en Particuliere & institutionele fondsenwerving. Het cluster is verantwoordelijk voor het uitdragen van de missie en visie van ARTIS en het genereren van inkomsten.

Van een rondleiding ARTIS in oorlogstijd tot de jaarlijkse ARTIS-Zoomeravonden, van lesprogramma’s in het Planetarium tot workshops bokashi maken, van een VR-ervaring over het uitzetten van vale gieren tot het openen van een nieuw dierenverblijf, van het vriendenprogramma tot adoptiemogelijkheden van een dwergoeistiti of bloemenperk, van een poeproute in Micropia tot een campagne over duurzaam eten en drinken in ARTIS.

De afdeling Educatie is verantwoordelijk voor alle educatieve activiteiten en uitingen binnen het ARTIS-Park en ARTIS-Micropia. Voor de afdeling educatie zijn wij op zoek naar

Medewerker Educatie, specialisatie erfgoed

32 uur per week

Werkzaamheden
Je bent actief in het ontwikkelen en vormgeven van verschillende educatieve middelen die worden uitgezet in het ARTIS-Park en in ARTIS-Micropia. Binnen het team ben jij de specialist op het gebied van cultureel – en groen erfgoed. Jij (ver)kent de (cultuur)historische verhalen van ARTIS, werkt samen met de ARTIS professor en collectiebeheer en levert input voor rondleidingen, lezingen en andere educatieve activiteiten waarin deze verhalen terugkomen. Jij bent ook degene die de meer culturele en artistieke projecten initieert en begeleidt in het Park en in Micropia. Hierbij onderhoud jij actief contact tussen verschillende vakgroepen en externe partijen.

Verder zijn je taken:
•Het ontwikkelen van inhoudelijke concepten voor publieksactiviteiten, bijvoorbeeld voor de Museumnacht of de Zoomeravonden; maar ook voor interactieve en/of digitale exhibits en tentoonstellingen;
•Het schrijven van educatieve teksten, onder andere voor bebording en voor tentoonstellingen;
•Het leveren van input voor culturele lezingen, colleges en cursussen die door de ARTIS-Academie georganiseerd worden;
•Het vertalen van kennis naar verschillende doelgroepen, met als doel ARTIS-bezoekers te inspireren en stimuleren goed voor de natuur te zorgen;
•Het geven van presentaties en leveren van content ter ondersteuning van interne opleidingen, fondsenwervende en zakelijke doeleinden;
•Woordvoering op het gebied van de historische aspecten van ARTIS.

Profiel
Je hebt een WO-studie afgerond op het gebied van erfgoed, kunst en/of cultuur. Je hebt een brede interesse op het gebied van kunst, natuur, cultuur en historie en beschikt over een relevant netwerk. Je beschikt minimaal over 3 jaar werkervaring. Je hebt kennis van educatieve, didactische methoden en – technieken. Je bent creatief, hands-on, ondernemend, analytisch en publiekgericht. Daarnaast ben je zelfstandig en neem je de verantwoordelijkheid voor eigen projecten. Je kunt snel schakelen, houdt van samenwerken en blijft overeind in een complexe organisatie. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en goede beheersing van de Engelse taal.

Wat biedt ARTIS?
Een baan met variatie, verantwoordelijkheid, uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden op één van de mooiste plekken in Amsterdam. Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding. De aanstelling geschiedt in eerste instantie voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Solliciteren
Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan uiterlijk 24 november 2019. Solliciteren kan alleen via het sollicitatieformulier, te vinden via onderstaande sollicitatiebutton. Je kunt je sollicitatie richten aan Caroline Verweij, Hoofd Educatie. Voor inhoudelijke vragen kun je mailen naar c.verweij@artis.nl. Voor vragen over de procedure kun je mailen naar p&o@artis.nl.

Solliciteer!

 

ARTIS – Medewerker Erfgoed & Kunst
Door Redactie Historici.nl
Medewerker Erfgoed – Artis
Door Redactie Historici.nl
Zuiderzeemuseum| Medewerker Educatie VO
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.