Historici.nl

Gepubliceerd op 21-04-2021

ARTIS – Medewerker Erfgoed & Kunst

ARTIS is de groene oase in Amsterdam waar we de natuur op een vindingrijke manier dichtbij brengen en het debat faciliteren over hoe de mens natuur waardeert, begrijpt en behandelt. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,4 miljoen mensen het ARTIS-Park en ARTIS-Micropia.

Voor de afdeling Erfgoed, Educatie en Academie zijn wij op zoek naar een

Medewerker Erfgoed & Kunst

32 uur per week

In de van Medewerker Erfgoed & Kunst geef je vanuit de missie en visie vorm aan het beleid van Artis op het gebied van erfgoed, kunst en cultuur. Je doet dit onder andere door het maken van programma’s en het ontwikkelen van tentoonstellingen voor een breed publiek. Je bent nauw betrokken bij het behoud en beheer van het erfgoed van Artis. Vanuit je adviserende rol lever je input voor fondsenaanvragen. Tevens schrijf je toegankelijke teksten voor verschillende media.

Werkzaamheden
Binnen het team ben jij de specialist op het gebied van cultureel en groen erfgoed. Jij (ver)kent de (cultuur)historische verhalen van ARTIS, werkt samen met collectiebeheer en levert input voor tentoonstellingen, rondleidingen, lezingen en andere educatieve activiteiten waarin deze verhalen terugkomen. Jij bent ook degene die de meer culturele en artistieke projecten initieert en begeleidt in het Park en in Micropia. Hierbij onderhoud jij actief contact tussen verschillende vakgroepen en externe partijen.

Verder zijn je taken:

  • Het ontwikkelen van inhoudelijke concepten voor publieksactiviteiten, bijvoorbeeld voor de Museumnacht of de Zoomeravonden; maar ook voor interactieve en/of digitale exhibits en tentoonstellingen;
  • Het schrijven van educatieve teksten, onder andere voor bebording en voor tentoonstellingen;
  • Het leveren van input voor culturele lezingen, colleges en cursussen die door de ARTIS-Academie georganiseerd worden;
  • Het vertalen van kennis naar verschillende doelgroepen, met als doel ARTIS-bezoekers te inspireren en stimuleren goed voor de natuur te zorgen;
  • Het geven van presentaties en leveren van content ter ondersteuning van interne opleidingen, fondsenwervende en zakelijke doeleinden;
  • Woordvoering op het gebied van de historische aspecten van ARTIS.

Profiel
Je hebt een wo-studie afgerond op het gebied van erfgoed, kunst en/of cultuur. Daarnaast beschik je over brede kennis op het gebied van (natuurhistorische) collecties, erfgoed en kunst en heb je een relevant netwerk. Je beschikt minimaal over 5 jaar werkervaring. Je hebt kennis van educatieve, didactische methoden en – technieken. Je bent creatief, hands-on, ondernemend, analytisch en publiekgericht. Daarnaast ben je zelfstandig en neem je de verantwoordelijkheid voor eigen projecten. Je kunt snel schakelen, houdt van samenwerken en blijft overeind in een complexe organisatie. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en goede beheersing van de Engelse taal.

Wat biedt ARTIS?
Wij bieden je een baan met verantwoordelijkheid, uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden op één van de mooiste plekken in Amsterdam. Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en passend bij de maatschappelijke rol die ARTIS heeft. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

ARTIS streeft naar een diverse samenstelling van de organisatie.

Solliciteren
Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan voor 3 mei 2021 via onderstaande sollicitatiebutton. Je kunt je sollicitatie richten aan Lidewij van Valkenhoef, Hoofd Erfgoed, Educatie & Academie ad interim.

Reserveer voor deze sollicitatieprocedure alvast deze data in je agenda:

  • Het eerste gesprek op maandag 17 of dinsdag 18 mei.
  • Het tweede gesprek op dinsdag 25 mei en woensdag 26 mei.

Vragen
Inhoudelijke vragen voor deze vacature kun je mailen naar Lidewij van Valkenhoef. Vragen over de sollicitatieprocedure kun je mailen naar p&o@artis.nl.

Meer informatie en solliciteren

ARTIS| Medewerker Educatie, specialisatie erfgoed
Door Redactie Historici.nl
Medewerker Erfgoed – Artis
Door Redactie Historici.nl
Zuiderzeemuseum| Medewerker Educatie VO
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.