Historici.nl

Gepubliceerd op 11-05-2023

Audio Visueel Beheerder – Gemeente Westland

Wat ga je doen

Als  Collectie / AV-beheerder ben je verantwoordelijk voor de acquisitie, het beheer, het behoud en de ontsluiting van de audiovisuele collectie van het HAW in zowel fysieke als digitale zin. Je ontwikkelt beleid over de collecties en voert zelfstandig en in samenwerking met andere collega’s werkzaamheden uit ter verbetering van de digitale toegankelijkheid en fysieke staat van de collecties. Daarnaast adviseer je over de toepassing van Archiefwet-en regelgeving op het gebied van archiefbeheer, openbaarheid, privacy en auteursrecht.

De gemeente Westland en het Westlands Museum hebben samen een erfgoednetwerk ontwikkeld waarbij de collecties van het archief, het museum en enkele Westlandse historische verenigingen en musea via www.erfgoedwestland.nl doorzoekbaar zijn of worden. Als Collectie / AV-beheerder en key-user van de applicatie Atlantis pak je een actieve rol bij de ontwikkeling, instandhouding en promotie van dit platform in de breedste zin van het woord.  Je coördineert namens de gemeente Westland het project Erfgoed Westland!

Als Collectie / AV-beheerder heb je ook een rol bij de opname van audio visuele collecties binnen het Digitaal Archief Depot (e-depot en pre-depot).

Je stimuleert en faciliteert het gebruik en onderzoek naar de collecties door historisch geïnteresseerden. Daarnaast verbindt je de AV-collectie met de inwoners en de regio o.a. door gebruik te maken van de sociale media van het HAW en de gemeente Westland.

Je bent intern en extern vraagbaak voor AV-materiaal/illustraties en het gebruik van ErfgoedWestland.nl

Je zult worden ingezet bij de balie (zeker 1 dag per week) om hulp te bieden aan bezoekers. Tevens kan je bij onderbezetting worden ingezet op andere werkzaamheden bij het HAW.

Daarnaast wordt verwacht dat je verbetervoorstellen voor het informatiebeheer aandraagt voor audio visuele collecties ten behoeve van een (digitale) informatiehuishouding die op orde is.

Het is daarom belangrijk dat je oog hebt voor de ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegankelijkheid van informatie en de beschikbaarstelling daarvan.

Wij zoeken

We zijn op zoek naar een AV-beheerder die kennis en ervaring heeft met het duurzaam beheren en toegankelijk maken van zowel de fysiek als digitale  AV-collecties en goed op de hoogte is van de ontwikkelingen binnen het gebied van AV.  Zij/hij heeft bovendien:

 • minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in het beheren van AV-collecties;
 • bij voorkeur een grondige kennis van het collectiebeheersysteem Atlantis en vergelijkbare applicaties;
 • kennis en vaardigheden in registratie en conservering;
 • kan een doeltreffende bijdrage leveren aan collectie- en verzamelbeleid vanuit oogpunt van beheer;
 • een goed ontwikkelde materialenkennis en bewustzijn van wat binnen de verantwoordelijkheid van een AV-beheerder valt;
 • ambitie om zich te ontwikkelen en kennis verder te verdiepen, eventueel binnen een bepaald aandachtsgebied;
 • kwaliteitsbewustzijn: zorgen voor een constante kwaliteit, signaleren van problemen, bijsturen binnen de toegestane normen;
 • frisse/creatieve ideeën om het AV-materiaal op een wervende manier onder de aandacht van het publiek te brengen.

Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar ben je ervan overtuigd dat deze baan echt iets voor jou is? Ook dan nodigen we je van harte uit te reageren op deze vacature. We zijn namelijk vooral geïnteresseerd naar jouw persoonlijke motivatie.

Wat we je bieden

 • Een salaris van maximaal € 4.537,00  bruto (bij 36 uur), volgens de cao van de gemeente;
 • Een prettige, informele werksfeer waarbij je gemakkelijk contact legt met je collega’s;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
 • Een laptop en een mobiele telefoon van de zaak;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets;
 • Een pensioenregeling via het ABP waarbij Gemeente Westland 2/3e deel zal betalen;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een mogelijkheid van een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering;
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden.

Organisatie

Westland. De Glazen Stad. Dankzij de meest innovatieve agri-sector ter wereld zijn we de vijfde economie van Nederland. Met meer dan 110.000 inwoners die hier wonen, werken, leren en recreëren. In een omgeving die snel verandert, zoeken we steeds opnieuw naar een nieuwe balans. Een balans tussen een groeiende economie en leefbaarheid. Tussen bereikbaarheid en een gezond leefmilieu. En tussen investeren in nieuwe ontwikkelingen en zorgen voor mensen die het moeilijk hebben.
Als je werkt bij gemeente Westland bouw je mee aan onze gemeentelijke organisatie en aan de groei van dit unieke gebied. De uitdagingen zijn groot. De kansen om te groeien ook.

Voor het team Informatiebeheer (IB) van cluster Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een Collectie/ AV beheerder (36 uur). Team IB bestaat uit de taakvelden Historisch Archief Westland (HAW), Documentaire Informatievoorziening en Postregistratie.

 

Solliciteren?

Als je interesse hebt in deze functie voor 36 uur, solliciteer dan vóór 22 mei 2023.
Meer weten? Neem contact op met Annelies Burchartz-Vree Teammanager IB Bedrijfsvoering:
bel 0612625008 of stuur een bericht via WhatsApp.

Solliciteer direct

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.