Historici.nl

Gepubliceerd op 17-08-2021

Beeld en Geluid Den Haag: Collectiemedewerker

Bij Beeld en Geluid Den Haag brengen we actief mensen samen om te onderzoeken, te bespreken en te ervaren hoe wij allemaal in media leven. Beeld en Geluid Den Haag is een veelzijdige organisatie en een ‘culturele start-up met een prachtige erfenis’. Mediamuseum, programmering, educatie en zakelijke bijeenkomsten zijn de vier activiteiten die gecombineerd worden in het pand aan de Zeestraat. De collectie afdeling draagt zorgt voor het beheer en behoud van onze prachtige communicatie-collectie, die bestaat uit zo’n 80.000 objecten gerelateerd aan post- en telecom historie.

Voor deze collectie zoeken wij tijdelijk een

Collectiemedewerker

0,6 fte

Heb jij ambitie om bij een culturele start-up met een grote erfenis te werken en wil jij hands-on met collectie bezig zijn? Wij zoeken iemand met passie voor historische objecten die zich thuis voelt in een dynamische omgeving.

Over de functie
De collectiemedewerker gaat, onder leiding van de conservator, aan de slag met twee hoofd projecten; 1) het ondersteunen bij het realiseren van een kwalitatief verzorgde collectie, wat varieert van fysieke verzorging en IPM controles, tot registratie, bruikleen administratie en ontzamelen; en 2) het ondersteunen bij voorbereidingen voor het fysiek verhuizen van de collectie. Als collectiemedewerker ben je zowel fysiek met de collectie bezig, als administratief. Het is van belang dat je secuur en vlot kan werken, maar ook goed om kan gaan met ad hoc uitvragen en gebeurtenissen.

Wij zoeken daarom een nieuwe collega met een grote dosis energie en inzet, een nauwkeurige aanpak en die graag de handen uit de mouwen steekt. Je hebt een flexibele mentaliteit die past bij onze jonge organisatie. Je kan goed zelfstandig werken maar bent ook een teamspeler en kan goed samenwerken met vrijwilligers. Je hebt liefst tenminste drie jaar ervaring met werken in Adlib (registratie), kennis van de LAMO en ervaring met collectiehantering. Bij voorkeur met collecties met een diverse samenstelling in objecten en materialen. Ervaring met verhuisprojecten is een pré.

Onze voorkeur gaat uit naar iemand met een afgeronde museale opleiding, zoals de Reinwardt Academie (collectiebeheer), maar je houding en mentaliteit zijn doorslaggevend. Beeld en Geluid Den Haag streeft ook naar een grotere culturele diversiteit van zijn publiek, programmering en personeel. Geïnteresseerden die bijdragen aan die diversiteit en een divers relatienetwerk met zich meebrengen, nodigen wij van harte uit te reageren.

Deze functie is mogelijk gemaakt door een projectsubsidie van het Mondriaan Fonds. Wij bieden jou een tijdelijke projectaanstelling van twee jaar op basis van 24 uur per week (0,6 fte), een marktconform salaris met bijpassende arbeidsvoorwaarden, maar bovenal een bijzondere werkervaring in een dynamische museale omgeving.

Hebben we jouw interesse gewekt? Mail jouw motivatie én CV dan uiterlijk 3 september 2021 naar communicatie.denhaag@beeldengeluid.nl.

Voor vragen over deze vacature neem je contact op met conservator Anja Tollenaar via atollenaar@beeldengeluid.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.