Historici.nl

Gepubliceerd op 04-07-2023

Beleidsmedewerker Haagse Kunst en Cultuur Projecten – Gemeente Den Haag

About the job

Bij het team cultuurbeleid van de afdeling Stad en Bestuur bij de dienst OCW van de gemeente Den Haag, zorgen we voor een aantrekkelijk en inclusief cultuuraanbod voor iedereen. Een belangrijk instrument daarbij zijn culturele projectsubsidies. Wegens verschuivingen in het team zijn we op zoek naar een enthousiaste beleidsmedewerker culturele projectsubsidies die breed inzetbaar is op de verschillende subsidieregelingen van de gemeente Den Haag en affiniteit heeft met kunst en cultuur in de stad.

Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker culturele projectsubsidies ben je verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van het proces van subsidieaanvragen. Je beantwoordt vragen van potentiële aanvragers, zorgt voor de administratieve verwerking van de aanvragen en faciliteert de vergaderingen met de externe adviescommissie. Je bereidt inhoudelijk bestuurlijke stukken voor, stelt rapportages en evaluaties op en bent betrokken bij het continue proces van verbetering van de subsidieregelingen. Je werkt ook mee aan publiciteitscampagnes om de regelingen bekend(er) te maken bij culturele instellingen en makers. Daarnaast ben je accounthouder van een aantal culturele organisaties. Dat betekent dat jij hun aanspreekpunt bent binnen de gemeentelijke organisatie.

Doordat je regelmatig contact hebt met makers en instellingen weet je precies wat er speelt in de stad. Als beleidsmedewerker breng je actief vraagstukken in kaart, analyseer je gegevens en signalen en kom je met oplossingen, vernieuwingen en ideeën. Je bereidt toegankelijke, gedragen adviezen en bestuurlijke stukken voor. Je werkt daarbij samen met collega’s binnen het team cultuur.

Wat vragen wij?

Om het proces van subsidieaanvragen zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, beschik je over goede administratieve vaardigheden en ben je bijzonder nauwkeurig. Je hebt een open en proactieve houding en kunt goed omgaan met een diversiteit aan mensen en organisaties. Door je analytische vaardigheden ben je in staat om de inhoudelijke voorbereiding van bestuurlijke documenten uit te voeren. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, om vragen van aanvragers te beantwoorden en rapportages op te stellen. Je bent een teamspeler die in een dynamische omgeving goed kan samenwerken en die in de cultuursector goed de weg weet te vinden.

Ook beschik je over

 • hbo werk- en denkniveau
 • minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
 • affiniteit met de Haagse cultuursector
 • ervaring met het werken met (culturele) projectsubsidies is een pre
 • kennis van het gemeentelijk beleid en de wet- en regelgeving op het gebied van subsidies is een pre.

Wat bieden wij?

Het betreft hier een projectaanstelling voor een jaar, met mogelijk uitzicht op langer. Wij bieden een veelzijdige functie waarbij je de mogelijkheid hebt om je organisatietalent in te zetten en bij te dragen aan de cultuursector. Je werkt samen met collega’s die zichzelf zien als professioneel, betrouwbaar en betrokken.

Afhankelijk van je achtergrond en (werk)ervaring bieden we je:

 • een 32 tot 36-urige werkweek met een salaris van minimaal €3.396,- en maximaal €5.009,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een volledige (36-urige) werkweek
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% boven op je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof of salaris
 • de ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past
 • opname in het ABP-pensioenfonds met een gunstige pensioenregeling waarbij wij 70% van je pensioen betalen en een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering
 • werken op het Spui, midden in de binnenstad en op loopafstand van Station Den Haag Centraal
 • veel aandacht voor cultuur, wat begint bij het stadhuis, waar in het centrale deel culturele, educatieve, maatschappelijke, commerciële en sportieve evenementen en tentoonstellingen plaatsvinden
 • 187,2 uur regulier verlof bij een volledig dienstverband van 36 uur
 • diverse andere vormen van verlof zoals compensatieverlof, ouderschapsverlof en zorgverlof
 • en nog veel meer. Bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden.

Wie zijn wij?

Werken bij de beleidsafdeling Stad en Bestuur van de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn (OCW) betekent samen met ruim 200 collega’s werken aan mooie en complexe vraagstukken die ertoe doen rond de thema’s onderwijs, jeugd, sport, cultuur, welzijn en zorg. Wij werken aan nieuwe beleidsinitiatieven of passen bestaand beleid aan en kiezen de instrumenten om de beleidsdoelen te realiseren. Daarbij stemmen wij veelvuldig af met in- en externe partners. Ons doel is daarbij het leven van mensen in Den Haag beter te maken. In de vorm van bijvoorbeeld goede zorg, gelijke kansen voor iedereen, voorkomen en bestrijden van huiselijk geweld, welbevinden, gezond leven en plezierig wonen, werken en recreëren. In nauwe samenwerking met onze Haagse en landelijke partners.

Meer weten

Voor meer informatie over de inhoud van de functie of over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Wim Poort, domeinmanager Cultuurbeleid, Mediabeleid en Inclusief Samenleven, op telefoonnummer 06-52549001.

Extra informatie:

 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
 • Het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure.

Klik hier voor meer informatie over de organisatie.

Solliciteer

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.