Historici.nl

Gepubliceerd op 09-09-2022

Brabants Historisch Informatie Centrum Specialist Beheer en Behoud

Heb jij een passie voor erfgoed? Weet jij wat er nodig is om de materiele staat van onze gehele fysieke collectie te waarborgen? Heb je oog voor en kennis van die vakinhoudelijke aspecten, maar ben je juist goed in het bewaren van het overzicht? Bekijk je jouw vak graag in het grotere perspectief van het hele diensten- en takenpakket van een archief? Ben je sterk in het uitzetten, begeleiden en beoordelen van restauratie- of conserveringstrajecten en -opdrachten? Ben jij een teamspeler en neem je alle betrokkenen mee? Dan zoeken wij jou!

Bij het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) zijn we per direct op zoek naar een

Specialist Beheer & Behoud

24 uur per week

Het BHIC, gevestigd in het prachtige zeventiende-eeuwse fort de Citadel in ’s-Hertogenbosch, beheert meer dan veertig strekkende kilometer archief. Honderdduizenden documenten, boeken en kaarten liggen in de depots voor de eeuwigheid opgeslagen. Een van de taken van het BHIC is het in goede staat bewaren van archieven van overheden en particulieren. Omdat het BHIC sterk inzet op digitale dienstverlening ligt de nadruk van de functie op het scan-klaar maken van de collectie. Het BHIC beschikt niet over een eigen restauratieatelier, maar heeft wel een conserveringsruimte. Eenvoudige conserveringswerkzaamheden worden in huis uitgevoerd. De praktische restauratiewerkzaamheden worden hoofdzakelijk uitbesteed.

Jouw baan in een notendop
Je voert actieve conservering uit samen met je collega’s. Het op de juiste wijze inzetten van je expertise is jouw taak: van het beoordelen van de fysieke staat, het definiëren van de te maken stappen, het extern uitzetten, controleren van de resultaten en terugkoppelen. Daarnaast monitor je de klimaatomstandigheden in de depots. Je bent nauw betrokken bij de uitvoering en de actualisatie van het Collectie Hulpverlening (CHV) plan. Bij acquisities controleer je de materiele staat van de stukken en bij mogelijke besmetting zorg je voor de juiste maatregelen. Tot slot adviseer je collega’s over het gebruik van de stukken, waaronder bij inzage op de studiezaal en scannen op verzoek.

Het team Materieel Beheer bestaat uit 3 medewerkers, ieder met een eigen takenpakket en bijbehorende verantwoordelijkheden. Werkzaamheden worden onderling en onder aanvoering van het hoofd Inhoudelijk en Materieel Beheer afgestemd.

Dit breng je mee:
We zoeken een servicegerichte collega met kennis van, en ervaring met het projectmatig aansturen van restauratie- en/of conserveringstrajecten. Je bent een echte aanpakker en niet bang je handen vuil te maken. Je bent vakinhoudelijk een volwaardige gesprekspartner voor zowel je collega’s als externe experts. Je beschikt over een goed netwerk binnen jouw vakgebied. Je bent sociaal, organisatiesensitief en hebt oog voor de belangen van je collega’s en de context van de organisatie. Je beschikt over een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau en bent in het bezit van rijbewijs B.

Wat bieden wij
Het BHIC biedt een fijne werkomgeving met leuke collega’s. De salarisindicatie bedraagt minimaal € 2.818,- tot maximaal € 4.004,- conform schaal 9 cao Provinciale sector op basis van een voltijd dienstverband (36 uur). Daarnaast is er het Individueel Keuze Budget (IKB) van 22,37% van het brutoloon waarin diverse cao-toeslagen zijn opgenomen, zoals vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering, dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen en/of aanschaf van een fiets voor woon-werkverkeer.

Iets voor jou?
Stuur je sollicitatie, bestaande uit je motivatie en cv, onder vermelding van ‘Specialist Beheer en Behoud’ naar vacatures@bhic.nl.

Reageren kan tot en met zondag 25 september 2022. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 6 en donderdag 13 oktober 2022. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Omdat we willen dat onze organisatie een realistische representatie is van de maatschappij, nodigen wij nadrukkelijk uit mensen met diverse achtergronden, afkomst en cultuur te solliciteren.

Informatie over deze functie kun je inwinnen bij Joost Salverda, Hoofd Inhoudelijk en Materieel Beheer, via vacatures@bhic.nl of telefonisch 073-681 85 00.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.