Historici.nl

Gepubliceerd op 20-12-2021

Brabants Historisch Informatie Centrum Specialist Toegankelijkheid

Begrijp jij dat het vinden van net dat éne stukje informatie zo belangrijk is voor de klant? Vind jij het een uitdaging om archieven en collecties zo toegankelijk mogelijk te maken? Ben je in staat om daarbij te denken vanuit de diverse klantengroepen en kun jij daarvoor ook de nieuwste digitale mogelijkheden inzetten? En ben je bovendien een echte teamspeler?
Dan leren we jou heel graag kennen!

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) is per direct op zoek naar een

Specialist Toegankelijkheid

32 uur per week

Jouw baan in een notendop
Je bent verantwoordelijk voor het toegankelijk maken van onze mooie collectie. Je adviseert over het verbeteren van de toegankelijkheid van onze collectie, en over de daarbij te maken keuzes. Je levert een actieve bijdrage aan het meerjaren bewerkingsplan. Bij dit alles staan de klant en de ambities van het BHIC centraal.
Je maakt onderdeel uit van het team Inhoudelijk Beheer, samen met drie andere collega’s. In principe werkt een ieder vanuit zijn eigen expertise, maar jullie stemmen onderling de werkzaamheden en de planning af onder aanvoering van het hoofd Inhoudelijk en Materieel Beheer.

Wat breng jij mee
We zoeken een collega met kennis van en ruime ervaring met het beheer en publieksgericht toegankelijk maken van archieven en collecties, met name vooroorlogse archieven. Je bent een accurate en gestructureerde werker, die zelfstandig problemen weet op te lossen. Je beschikt over een goed analytisch vermogen en bent in staat om de structuur van archieven te lezen, en waar nodig de oorspronkelijke orde van archieven te herstellen.

Je beschikt over een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau, waarbij klassiek inventariseren maar ook het modern digitaal toegankelijk maken je niet vreemd zijn. Kennis van oud schrift en Mais-Flexis zijn een pré. Je hebt uiteraard belangstelling voor geschiedenis, in het bijzonder die van Noord-Brabant.

Wat bieden wij
Het BHIC biedt een fijne werkomgeving met leuke collega’s. De salarisindicatie bedraagt minimaal €2.818,- tot maximaal €4.004,- conform schaal 9 CAO Provinciale sector op basis van een voltijd dienstverband (36 uur). Daarnaast is er het Individueel Keuze Budget (IKB) van 22,37% van het brutoloon waarin diverse CAO toeslagen zijn opgenomen, zoals vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering, dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen en/of aanschaf van een fiets voor woon-werkverkeer.

Iets voor jou?
Stuur je sollicitatie, bestaande uit je motivatie en CV, onder vermelding van ‘Specialist toegankelijkheid’ naar vacatures@bhic.nl.

Reageren kan tot en met zondag 9 januari 2022. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 13 januari 2022. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Omdat we willen dat onze organisatie een realistische representatie is van de maatschappij, nodigen wij nadrukkelijk uit mensen met diverse achtergronden, afkomst en cultuur te solliciteren.

Informatie over deze functie kun je inwinnen bij Joost Salverda, Hoofd Inhoudelijk en Materieel Beheer, via vacatures@bhic.nl of telefonisch 073-6818500.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.