Historici.nl

Gepubliceerd op 06-05-2021

Breitner Academie (AHK) – Docent Cultuurgeschiedenis / Onderzoeksbegeleider

De Breitner Academie verzorgt dé hbo-opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving in Amsterdam. De academie is een van de zes academies van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), een hbo-instelling voor kunstonderwijs met opleidingen op bachelor- en masterniveau. Het onderwijs wordt behalve door de Breitner Academie verzorgd door de Nederlandse Filmacademie, de Academie voor Theater en Dans, het Conservatorium van Amsterdam, de Reinwardt Academie en de Academie van Bouwkunst. De AHK neemt nationaal en internationaal een prominente plaats in binnen het onderwijs, de kunsten en het culturele leven. De academies bevinden zich op bijzondere locaties in het centrum van Amsterdam.

De Breitner Academie is voor de periode 1 september 2021 – 1 september 2022 op zoek naar een

Docent Cultuurgeschiedenis / Onderzoeksbegeleider

0,3 fte

Wat neem je mee?
Je hebt een voltooide universitaire opleiding tot (cultuur-)historicus en een grote aantoonbare interesse in theater, dans, film, muziek, beeldende kunst en literatuur. Je kunt vanuit de actualiteit de cultuurhistorische inhoud benaderen (en vice versa). Je volgt en kent (inter-)nationale ontwikkelingen op het gebied van de theorievorming in het vakgebied en kunt deze vertalen naar het onderwijs voor studenten die docent beeldende kunst en vormgeving worden. Je hebt aantoonbare kennis en affiniteit met niet-westerse cultuurgeschiedenis. Je hebt ervaring met lesgeven en onderzoekbegeleiding in het (hoger en of middelbaar) onderwijs. Je beschikt over actuele pedagogische en didactische kennis en vaardigheden en hebt kennis van / belangstelling voor blended learning. Je kunt een bijdrage leveren aan een prettig leer- en werkklimaat waarin constructief wordt gecommuniceerd en samengewerkt.

Wat ga je doen?
Je gaat je bezighouden met de voorbereiding en uitvoering van onderwijs in de bacheloropleiding (zowel de voltijd- als deeltijdvariant) en je draagt bij aan de actualisering van het curriculum. Je begeleidt studenten in onderzoeksvaardigheden en met hun afstudeeronderzoek. Je maakt in je lessen gebruik van tools voor blended learning. In het onderwijs aan de deeltijdopleiding wordt vanaf studiejaar 2021-2022 in een pilot gewerkt met integrale opdrachten aan de hand van leeruitkomsten. Je werkt daarin nauw samen met andere docenten van de deeltijdopleiding.

Wie zijn wij?
Aan de Breitner Academie studeren zo’n tweehonderd studenten, die in de bachelor Docent beeldende kunst en vormgeving worden opgeleid tot vakbekwame en gedreven kunsteducatoren.

De academie is kleinschalig en heeft een persoonlijk karakter; het onderwijs wordt verzorgd door ruim vijfendertig praktijk- en theoriedocenten. De opleiding kent een voltijd- en een deeltijdvariant.

Wat bieden wij?
De Breitner Academie biedt een prettige werkkring op een aantrekkelijk gelegen locatie tegenover het centraal station aan het IJ in Amsterdam-Noord.

Aanstelling en honorering vinden plaats volgens de cao-hbo. De functie is gewaardeerd in schaal 11 (maximaal € 5.026,85 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). De inschaling is mede afhankelijk van opleiding, ervaring en laatstgenoten salaris. De AHK biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de cao-hbo, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een ABP-pensioenregeling, een ruime vakantieregeling, een goede reiskostenvergoeding en studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

De aanstelling is tijdelijk voor een jaar en de werkdagen zijn op woensdagavond en op vrijdag overdag. En verder in overleg.

Wil je meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rafael van Crimpen, directeur, via rafael.vancrimpen@AHK.nl

De sollicitatie
Je sollicitatie is tot en met donderdag 13 mei 2021 welkom bij de Breitner Academie, ter attentie van Rafael van Crimpen, directeur, via e-mail naar vacature-breitner@ahk.nl onder vermelding van ‘vacature docent Cultuurgeschiedenis’.

De eerste gespreksronde vindt plaats op vrijdag 21 mei 2021 in de ochtend. Voor geschikte kandidaten uit de eerste ronde volgt een tweede gespreksronde op donderdag 27 mei 2021 in de middag. Mocht jij onze nieuwe collega worden, dan vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij indiensttreding. Meer informatie over de Breitner Academie en de AHK is te vinden op www.breitneracademie.nl.

Meer informatie

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.