Historici.nl

Gepubliceerd op 23-03-2021

Bureau KNAW – Senior Beleidsmedewerker

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren professional die affiniteit heeft met wetenschappelijk onderzoek en zoek je zowel verdieping als verbreding? Solliciteer dan naar de functie van senior beleidsmedewerker bij de KNAW.

Het werk als beleidsmedewerker bij de KNAW brengt je verdieping én verbreding: verdieping door inhoudelijke adviestrajecten en verbreding door het diverse palet aan kerntaken van de KNAW en aan actoren waarmee je te maken hebt, van onderzoekers binnen instituten tot leden van het genootschap, en van Promovendi Netwerk Nederland tot het Ministerie van OCW.

Als senior beleidsmedewerker adviseer je bestuur en directie over beleid en strategie van de KNAW en geef je daaraan ook uitvoering. In deze rol ben je aanspreekpunt voor diverse dossiers op het gebied van wetenschapsbeleid voor bestuur, directie, genootschap, instituten en externe partijen. Daarnaast ben je secretaris van één van de domeinen of raden van de KNAW en treed je regelmatig op als secretaris van adviescommissies. Je ondersteunt deze gremia en commissies door het initiëren en voorbereiden van de vergaderingen, het ondersteunen van de voorzitter, en het schrijven van (delen van) adviesrapporten. De senior beleidsmedewerker die we zoeken is goed ingevoerd in het wetenschapsbeleid en breed inzetbaar.

Functie-eisen

Dit neem je mee
Je bent goed op de hoogte van (politieke) ontwikkelingen in wetenschapsbeleid, weet ‘hoe de wetenschap werkt’ en kent de gebruiken in de academische wereld. Je brede deskundigheid en interesses zorgen ervoor dat je vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken benadert. Je bent adviserend richting bestuur en directie vanuit een ondersteunende rol en voelt goed aan welke ondersteuning nodig is. Daarbij ben je resultaatgericht: je adviseert niet alleen maar geeft ook uitvoering aan ideeën en plannen. Politieke en organisatiesensitiviteit, gevoel voor verhoudingen en het creëren van draagvlak zijn competenties die bij jou horen. Daarnaast voldoe je aan de volgende functie-vereisten:

  • WO werk- en denkniveau. Een afgeronde promotie is een pré.
  • Minimaal zeven jaar werkervaring in een beleids- of adviesfunctie, bij voorkeur in de publieke sector of in een wetenschappelijke werkomgeving.

Arbeidsvoorwaarden

Dit krijg je van ons
Een aantrekkelijke functie voor 4 of 5 dagen per week in een gedreven en enthousiaste afdeling met in eerste instantie een dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vast contract. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris bij een fulltime dienstverband tenminste € 3.746,00 en maximaal € 5.826,00 (schaal 11 of 12 CAO Nederlandse Universiteiten/KNAW) exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden met een aantrekkelijke verlofregeling (232 verlofuren bij een fulltime dienstverband).

Werkgever

Bureau KNAW

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor tien nationale onderzoeksinstituten –  en drie instituten die infrastructuur bieden voor onderzoek – die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.

Het Bureau van de KNAW staat leden, bestuur, raden en commissies, instituten en de algemeen directeur bij in de uitoefening van hun taken.

Afdeling

Forum, Advies en Onderzoek

Je maakt deel uit van een team ervaren beleidsmedewerkers van de afdeling Forum, Advies en Onderzoek. We wisselen ideeën uit, gebruiken elkaar graag als sparringpartner en verdelen de dossiers in onderling overleg passend bij onze expertise. We bieden je professionele autonomie, een beleidsfunctie met een groot aandeel inhoudelijke werkzaamheden in een uitdagend want complex werkveld.

Additionele informatie

Additionele informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Blaauboer, hoofd afdeling Forum Advies en Onderzoek, tel. 06 2564 3100, e-mail marjolein.blaauboer@knaw.nl.

Diversiteit & Inclusie
De KNAW gelooft in een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. Wij komen graag in contact met belangstellenden die mede door hun achtergrond en ervaring kunnen bijdragen aan deze cultuur.

Solliciteer

Directeur Huygens ING-KNAW – Amsterdam
Door Redactie Historici.nl
Onderzoeksmedewerker project NS – NIOD
Door Redactie Historici.nl
Adviseur Onderzoekssubsidie| Humanities Cluster-KNAW – Amsterdam
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.