Historici.nl

Gepubliceerd op 18-10-2022

Career Officer Geesteswetenschappen (0,8 fte)

Functieomschrijving

De faculteit Geesteswetenschappen vindt het belangrijk dat studenten goed doorstromen van bachelor- naar masteropleidingen en naar het werkveld. Wij zijn op zoek naar een Career Officer die zich hiervoor inzet, zowel bij de faculteit zelf als op universitair niveau.
Bij de Universiteit Utrecht kunnen studenten zich met behulp van Career Services vanaf hun derde bachelorjaar oriënteren en voorbereiden op de stap naar de arbeidsmarkt. Ook promovendi kunnen gebruik maken van dit aanbod, dat bestaat uit trainingen, events, coachingsgesprekken, cv-checks, proefsollicitaties en online tests en video’s. Bij Career Services werken in totaal vijftien mensen verspreid over de universiteit, die samen deze diensten verzorgen.
Als Career Officer Geesteswetenschappen lever je een bijdrage aan dit universitaire aanbod en werk je mee in dit team. Je werkt echter vooral ook op facultair niveau aan aanbod afgestemd op studenten Geesteswetenschappen als onderdeel van het facultaire team Loopbaanoriëntatie, dat naast jou bestaat uit vier coördinatoren die zich bezig houden met arbeidsmarktoriëntatie in de bacheloropleidingen, stages en alumnibeleid.Globaal vervul je de volgende werkzaamheden:

 • Je verzorgt (online) trainingen in het Nederlands en Engels binnen de masteropleidingen van de faculteit en draagt bij aan het universitair brede trainingsaanbod van Career Services. Ook geef je – op verzoek – trainingen en workshops voor studieverenigingen.
 • Je stemt af met opleidingen, studieadviseurs en studentencommunicatie over de inhoud en planning van (online) trainingen en evenementen en de communicatie daarover.
 • Jaarlijks organiseer je met de studieverenigingen de CarrièreNacht Geesteswetenschappen en met het team Loopbaanoriëntatie organiseer je regelmatig Your Perspective bijeenkomsten
 • Je ontwikkelt zo mogelijk andere evenementen, bijvoorbeeld in samenwerking met de studieverenigingen en opleidingen, gericht op het verbinden van studenten, alumni, werkgevers en opleidingen.
 • Je begeleidt middels (online) coachingsgesprekken studenten en promovendi in hun carrière- en studiekeuzevragen en/of adviseert hen inzake cv’s, motivatiebrieven en sollicitatievoorbereiding.
 • Je adviseert studieverenigingen en opleidingen – op hun verzoek – over hun eigen carrière-evenementen.
 • Je verspreidt interessant en relevant arbeidsmarktaanbod en -events voor studenten via Social Media bijv. LinkedIn (groepen).
 • Je onderhoudt contacten met relevante organisaties en bedrijven.
 • Je ontwikkelt en verbetert trainingen, diensten en informatie voor studenten, organisaties en opleidingen.
 • Een klein aantal trainingen en events vindt plaats buiten kantooruren.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde hbo-/wo-opleiding. Een afgeronde wo-opleiding in de Geesteswetenschappen is een pre.
 • Je hebt affiniteit met studenten, en bij voorkeur met Geesteswetenschappen.
 • Je hebt relevante en aantoonbare werkervaring met het geven van (online) trainingen en met het houden van (online) coachingsgesprekken met studenten.
 • Je hebt kennis van en visie op het trainen en begeleiden van mensen, de arbeidsmarkt van de toekomst en je kunt dat vertalen naar een concrete aanpak.
 • Je kent de werving- en selectiepraktijk van organisaties en bedrijven die aansprekend zijn voor studenten Geesteswetenschappen.
 • Je hebt een netwerk in voor studenten Geesteswetenschappen relevante sectoren en je bent bedreven in het gebruik van LinkedIn (of wilt dat worden).
 • Je begrijpt mensen en hun verschillende functies binnen de faculteit en kunt hen inspireren en overtuigen.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Tot slot ben je activerend, enthousiasmerend, energiek en flexibel, gedreven om goede services te bieden en je denkt in mogelijkheden. Je bent zelfstandig, ondernemend, communicatief, verbindend en resultaatgericht.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 fte) voor de duur van een jaar met – bij goed functioneren – uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 2.960,- en maximaal € 4.670,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.
Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 1.100 medewerkers en 6.000 studenten verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

Additionele informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Andrea van der Weiden (Hoofd Onderwijsondersteuning en Studentzaken), via a.s.vanderweiden@uu.nl.

Solliciteren

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.