Historici.nl

Gepubliceerd op 21-12-2021

Centraal Museum Depotmedewerker Mode en Kostuums

Het Centraal Museum, het oudste stadsmuseum van Nederland, verrijkt je met kunst en cultuur uit onze wereld van Utrecht. Utrecht is onze basis, de wereld is ons speelveld. Van Rietveld tot de Utrechtse Caravaggisten, van Dick Bruna tot Moesman en van mode tot internationale hedendaagse kunst. Een museum waar je altijd geïnspireerd vandaan komt.

Het nijntje museum, het allerleukste museum voor peuters en kleuters, en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van de Stichting Centraal Museum.

Het Centraal Museum trekt in reguliere jaren gemiddeld zo’n 350.000 bezoekers per jaar.

Het Centraal Museum zoekt een

Depotmedewerker Mode en Kostuums

12 uur per week

Dit is het werk
De nieuwe collega assisteert bij het voorbereiden van de objecten voor bruiklenen en tentoonstellingen (beoordeling conditie, conditierapportage, mannequinage, opstelinstructies opstellen, koerieren en opstellen van objecten); voert eenvoudige restauraties uit; begeleidt complexe restauraties; adviseert over emballage en conservering; draagt bij aan de registratie, de nummering en het standplaatsbeheer van de aanwinsten en denkt mee over het behoud en beheer van de collectie Mode en kostuums.

Plek in de organisatie
Het Centraal Museum is een zelfstandige stichting die de collectie van de Gemeente Utrecht beheert. De depotmedewerker Mode en kostuums werkt bij het Centraal Museum op de afdeling Collectiebeheer. Vrijwel alle werkzaamheden zullen plaatsvinden in het externe depot.

Dit breng je mee
Je hebt een opleiding afgerond op het gebied van textielrestauratie. Je brengt aantoonbare (praktische) kennis en ervaring mee van mode en kostuumgeschiedenis. Je hebt ruime ervaring met alle bovengenoemde werkzaamheden.

Onze arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden conform de Museum CAO; salaris: schaal 6 Museum CAO (inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring: € 2.337,- tot € 2.879,- bruto op basis van een 36-urige werkweek); pensioen ondergebracht bij het ABP.

Meer informatie
Meer informatie over de vacature en de arbeidsvoorwaarden kun je krijgen van Marije Verduijn, hoofd Collectiebeheer. Zij is te bereiken op telefoonnummer 030 – 2362342, of per e-mail op mverduijn@centraalmuseum.nl.

Solliciteren naar deze functie?
Wij verzoeken je te solliciteren vóór 17-1-2022. Sollicitatiegesprekken zijn gepland op 26-1-2022. Je kunt je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per mail sturen aan depotmedewerkerMenK@centraalmuseum.nl.

Voor vervulling van deze vacature is een pre-employment screening vereist.

Het Centraal Museum wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor ons bedrijf.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.