Historici.nl

Gepubliceerd op 31-08-2021

Centraal Museum: Stagiair(e) Educatie & Interpretatie

Als oudste stadsmuseum van Nederland willen we iedereen welkom heten. Van de grootste Rietveld-collectie ter wereld tot het originele Dick Bruna-atelier. Van de Utrechtse Caravaggisten tot Pyke Koch. Van Jan Taminiau, hedendaagse kunst en design tot het indrukwekkende 17e eeuwse poppenhuis en het beroemde, eeuwenoude Utrechtse schip: wij willen met onze verhalen de blik van de bezoeker verruimen. Utrecht is daarbij onze basis, de wereld is ons speelveld.

Het nijntje museum, het allerleukste museum voor peuters en kleuters, en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van Centraal Museum Utrecht. In een regulier jaar trekken deze musea gemiddeld 325.000 bezoekers.

In 2021 is het museum honderd jaar gevestigd in het voormalige klooster in de Agnietenstraat en staat de Botanische Revolutie op het programma. Volgend jaar starten we met De Stoel neem stelling. Dat is nog maar een kleine greep uit een breed programma, waarmee we ons publiek willen verbreden en waarin inclusie en diversiteit een speerpunt vormt.

Voor het team Educatie & Interpretatie, onderdeel van de afdeling Publiek en Informatie, vraagt het Centraal Museum vanaf september t/m januari een enthousiaste en creatieve:

Stagiair(e) Educatie & Interpretatie

32 uur per week

Wat ga je doen?
Je assisteert de educatiemedewerkers bij diverse werkzaamheden en educatieve projecten voor museumbezoekers en het onderwijs.

Je ontwikkelt, organiseert en/of begeleidt educatieve activiteiten bij de tentoonstellingen. Denk aan workshops, lezingen, audiotours, onderwijsprogramma’s.

Het Centraal Museum onderschrijft de Code Inclusie en diversiteit en wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. In het kader hiervan werk je mee aan programma’s, waarmee we een breder en diverser publiek aan ons museum willen verbinden.

Dit breng je mee:

  • Heeft een HBO denk- en werkniveau en volgt bijvoorbeeld een opleiding voor kunst/cultuurgeschiedenis, kunst/museumeducatie, PABO, CMV;
  • Is flexibel, creatief, nieuwsgierig en communicatief;
  • Is proactief en zelfstandig, maar vindt het ook fijn om in een team te werken;
  • Is maatschappelijk betrokken en zet zich graag in voor inclusie en diversiteit;
  • Je bent flexibel, creatief en communicatief;
  • Heeft een vlotte pen en schrijft foutloos Nederlands.

Wij bieden:
Het Centraal Museum biedt een inspirerende werkomgeving met de mogelijkheid om brede werkervaring op te doen. Je functie is afwisselend, waardoor je alle facetten van educatie en interpretatie meekrijgt. Je krijgt goede begeleiding en je ontvangt een prima stagevergoeding van € 500 bruto/netto (afhankelijk van aantal uren en opleiding). Er is ruimte voor afstudeeronderzoek.

Solliciteren
Schrijf je brief en cv voor 7 september naar vacatures@centraalmuseum.nl. Let op: voor deze stage moet je ingeschreven staan bij een opleiding. Heb je nog vragen, dan kun je deze richten aan ereeskamp@centraalmuseum.nl.

Het Centraal Museum wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor ons bedrijf.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.