Historici.nl

Gepubliceerd op 27-07-2021

Centraal Museum: Stagiair(e) Marketing en Communicatie

Als oudste stadsmuseum van Nederland willen we iedereen welkom heten. Van de grootste Rietveld-collectie ter wereld tot het originele Dick Bruna-atelier. Van de Utrechtse Caravaggisten tot Pyke Koch. Van Jan Taminiau, hedendaagse kunst en design tot het indrukwekkende 17e-eeuwse poppenhuis en het beroemde, eeuwenoude Utrechtse schip: wij willen met onze verhalen de blik van de bezoeker verruimen. Utrecht is daarbij onze basis, de wereld is ons speelveld.

Het nijntje museum, het allerleukste museum voor peuters en kleuters, en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van Centraal Museum Utrecht. In een regulier jaar trekken deze musea gemiddeld 325.000 bezoekers.

In 2021 is het museum honderd jaar gevestigd in het voormalige klooster in de Agnietenstraat en staan grote tentoonstellingen zoals Voices of Fashion. Black Couture, Beauty and Styles, alsmede de Botanische Revolutie op het programma. Dat is nog maar een kleine greep uit een breed programma, waarmee we ons publiek willen verbreden en waarin inclusie en diversiteit een speerpunt vormt.

Voor het team marketing en communicatie van de afdeling Publiek en Informatie, vraagt het Centraal Museum dit najaar een enthousiaste en creatieve:

Stagiair(e) Marketing & Communicatie

32 uur per week

Wat ga je doen
Tijdens je stageperiode werk je mee aan de promotie van tentoonstellingen en de vaste collectie. Als onderdeel daarvan help je onder meer mee aan het ontwikkelen van content voor social media, e-mailnieuwsbrieven en de website.
Je denkt mee over creatieve manieren om de doelgroepen van het museum aan te spreken. Ook assisteer je bij het maken van persberichten en het afhandelen van aanvragen via de pers-mailbox.

Wie zoeken we

  • Je doet een derde- of vierdejaarsstage
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift.
  • Je hebt kennis van en ervaring met sociale media
  • Je hebt oog voor beeld. Fotografie- en/of video-ervaring is een pre.
  • Je steekt je handen uit de mouwen en bent zelfstandig.
  • Je kunt goed plannen en je werkzaamheden structureren.
  • Ervaring met het werken met CMS is een pre.
  • Affiniteit met het Centraal Museum en de culturele sector is een pre.

Wij bieden
Het Centraal Museum biedt een inspirerende werkomgeving met de mogelijkheid om brede ervaring op te doen. Je functie is afwisselend, waardoor je van alle facetten van marketing en communicatie iets meekrijgt. Je krijgt goede begeleiding van je marketing-en-communicatiecollega’s, een prima stagevergoeding van maximaal € 500,- bruto/netto (afhankelijk van aantal uren en opleiding) en er is ruimte voor afstudeeronderzoek.

Solliciteren
Schrijf je brief en cv naar acquisities@centraalmuseum.nl. Let op: voor deze stage moet je ingeschreven staan bij een opleiding.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie de website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.