Historici.nl

Gepubliceerd op 03-08-2021

CODA: Projectleider Tentoonstellingen

Met een bibliotheek, museum, archief en ExperienceLab is CODA een bron van inspiratie op het gebied van literatuur, kunst, erfgoed, innovatie en techniek – midden in het hart van de stad Apeldoorn. Ontdek de mooiste verhalen, beleef geschiedenis, proef van kunst en cultuur en ontplooi 21st century skills voor de toekomst.

Wil je je inzetten voor een organisatie die sociaal-maatschappelijk van betekenis is, innoveert en klant- en vraaggericht werkt? Ontdek hier de baan die bij je past.

Projectleider Tentoonstellingen

12-16 uur per week

Kunst, literatuur, erfgoed en innovatie – toegankelijk voor iedereen
CODA in Apeldoorn is de plek voor wisselende tentoonstellingen en presentaties met moderne, beeldende kunst, hedendaagse mode- en kunstenaarssieraden, kunst van en op papier en gerelateerd aan ambacht (erfgoed) en innovatie. Uit deze kernthema’s vloeit een ruim aanbod aan tentoonstellingen voort, gepresenteerd in diverse zalen en ruimtes in zowel museum, bibliotheek als CODA ExperienceLab. Ook de vaste collectie van CODA vormt een belangrijk onderdeel in het tentoonstellingsprogramma.

Jij & CODA
Als Projectleider tentoonstellingen maak je in gezamenlijkheid met diverse teams tentoonstellingen en presentaties mogelijk die voor een breed publiek aantrekkelijk en toegankelijk zijn. Je bent samen met je collega die dezelfde functie heeft verantwoordelijk voor de totale coördinatie van tentoonstellingen, van planning tot realisatie. Je bent procesbegeleider, organisator en bewaakt projectplannen en bijbehorende budgetten.

Ter aanvulling: CODA is ook op zoek naar een Projectleider Herinrichting Bibliotheek. Bij gebleken geschiktheid en interesse is het eventueel mogelijk om deze functie te combineren met de functie van Projectleider tentoonstellingen. Voor meer informatie zie de vacature Projectleider herinrichting bibliotheek.

Wat ga je doen bij CODA?

 • De projectleiding over de totstandkoming van tentoonstellingen. De projectleider is verantwoordelijk voor de planning en organisatie van deze, maar heeft geen inhoudelijke rol.
 • Als meewerkend voorvrouw / -man geef je leiding aan de leden van het projectteam. Je bent het aanspreekpunt voor onder andere externe projectleiders, gastconservatoren en vormgevers.
 • Naar aanleiding van projectideeën van directie, MT en conservatoren stel je projectvoorstellen op en zet deze om in projectplannen bij goedkeuring. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het opstellen en de bewaking van bijbehorende projectbudgetten.
 • De vastgestelde projectplannen stel je samen met een projectteam waarbij je de gestelde eisen op basis van kwaliteit, tijd en kosten beheert.
 • Het evalueren van projecten, zowel organisatorisch, financieel als inhoudelijk;
 • Je neemt beslissingen over de inzet van tentoonstellingshardware.

Meer ontdekken over jouw rol als Projectleider tentoonstellingen? Bekijk het functieprofiel!

Jouw ‘know-how’ & pre’s

 • Afgeronde hbo-opleiding in een relevante richting met minimaal drie jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Sterke persoonlijkheid met leiderschapskwaliteiten.
 • Goed kunnen samenwerken in teamverband en ervaring met projectmatig werken. Ook kun je goed de invloed van werkzaamheden / activiteiten op andere onderdelen van de organisatie onderkennen.
 • Vaardig op het gebied van financiën/budgettering.
 • Ruimtelijk inzicht.
 • Je bent stressbestendig en een goede planner en organisator, ook van je eigen werk. Je bepaalt op effectieve wijze doelen en prioriteiten en weet de benodigde tijd, acties en middelen te plannen om de bepaalde doelen te bereiken. Je durft collega’s en externen aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.

Voor jou bij CODA

 • Een afwisselende baan in een inspirerende organisatie.
 • Een mooi salaris op basis van de cao Openbare Bibliotheken. Je wordt ingeschaald in schaal 8 (minimaal € 2.804,- en maximaal € 3.593,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Het salaris is afhankelijk van kennis, ervaring en competenties.
 • Een pakket met goede arbeidsvoorwaarden en diensten, zoals een lidmaatschap voor CODA Bibliotheek, gratis toegang tot CODA Museum en een vergoeding van je woon-werkverkeerkosten.
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van twaalf maanden.

Meer informatie?
Meer informatie over het DNA van CODA en bijbehorende competenties zijn te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/dna. Bij inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Manon Derksen, Manager bedrijfsvoering, tel. 055 526 85 51, bij vragen over de sollicitatieprocedure met Simone Hofstee (Personeel & Organisatie), tel. 055 526 85 32.

Tot snel!
Als het aan ons ligt, ben je er snel bij want we zijn per direct op zoek. Je kunt je sollicitatiebrief en cv tot en met 20 augustus 2021 sturen naar vacatures@coda-apeldoorn.nl ter attentie van Simone Hofstee (Personeel & Organisatie). Het eerste gesprek vindt plaats op donderdag 26 augustus 2021. Een referentiecheck kan deel uit maken van onze procedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.