Historici.nl

Gepubliceerd op 20-12-2021

Collectie Overijssel Informatiespecialist

Ben jij op zoek naar een afwisselende baan in de steeds veranderende wereld van erfgoed- en collectiebeheer? Houd je van fysieke collectiestukken én van innovatieve digitale oplossingen? Ben je klantgericht en heb je digitale dienstverlening voorop staan? Dan maken we graag kennis met jou.

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega voor ons cluster Collectie & Dienstverlening.

Informatiespecialist

32 uur per week

Collectie Overijssel streeft naar een duurzaam bruikbare erfgoedcollectie voor Overijssel: informatie en inspiratie voor iedereen, over het verleden, voor het heden en de toekomst. Wij zetten ons maximaal in om de collectie die wij beheren duurzaam te bewaren voor de toekomst en drempelloos toegankelijk te maken voor veelzijdig gebruik in het nu. Jouw verantwoordelijkheid is het verbeteren van de toegankelijkheid en daarmee de bruikbaarheid van de collectie. Jij zorgt dat onze klanten de collectie optimaal kunnen vinden en gebruiken. Je werkt binnen het cluster Collectie & Dienstverlening, op de locaties in Deventer en Zwolle.

Jouw rol
Onze dienstverlening is altijd in beweging. De manieren waarop onze gebruikers onze archieven en collecties vinden en gebruiken veranderen continu. Daar sluit jouw werk steeds bij aan. Dus je gaat voor vernieuwen, resultaten bereiken en continue verbeteren. Hoe doe je dat?

  • Je beschrijft en registreert: je controleert bestaande beschrijvingen, je vult registraties aan of je maakt nieuwe inventarissen. Dit doe je voor verschillende soorten collecties, onder andere voor beeld- en kaartmateriaal en ook voor archieven. Je kijkt samen met collega’s naar slimme manieren om dit goed en efficiënt te doen. We maken onze collectie toegankelijk volgens internationale standaarden en nationale regelgeving.
  • Je werkt mee aan of coördineert projecten die de digitale dienstverlening op onze collectie verbetert. Je hebt oog voor nieuwe technologie die de vindbaarheid van onze collectie vergroot en de uitvoering van je taken ondersteunt.
  • Je verbetert de datakwaliteit in onze collectiebeheerssystemen, zodat we betere sturingsinformatie krijgen op het primair proces van ‘Verwerven, Behouden en Bruikbaar maken’.
  • Je ondersteunt de dienstverlening bij de beantwoording van inhoudelijke informatieverzoeken over de collectie.
  • Je werkt samen met andere collega’s binnen en buiten de afdeling. Samen zorg je voor een soepel proces en de beste dienstverlening.
  • Onder het mom dat we het wiel niet zelf hoeven uit te vinden, zoek je in voorkomende gevallen bij vraagstukken contact met collega-instellingen. Tegelijk deel jij ook actief je kennis en ervaringen met anderen in onze regionale en landelijke netwerken.

Jouw profiel

  • Je hebt minimaal hbo-werk- en -denkniveau. Dat zien we terug in jouw kwaliteiten. Zo houd je van gedegen werk, analyseren en het snel creëren van overzicht. Je houdt van aanpakken en nieuwe initiatieven geven jou energie.
  • Je bent zelfstandig, resultaatgericht en flexibel. Je hebt teamspirit en werkt functioneel samen. Je bent open in de communicatie en kan goed feedback geven en ontvangen.
  • Je bent in het bezit van een hbo- of universitair diploma op het gebied van collectie- en/of archiefbeheer of je hebt aantoonbaar vergelijkbare werkervaring van minimaal twee jaar.
  • Je hebt kennis van belangrijke wet- en regelgeving op het gebied van openbaarheid, AVG en auteursrechten.

Ons aanbod
De vacature betreft een aanstelling voor de duur van 1 jaar. Daarna wordt deze functie geëvalueerd en wordt bepaald of deze onderdeel uitmaakt van de vaste formatie. De functie is gewaardeerd op schaal 9 (maximaal € 4.048,- bruto dit is exclusief de cao verhoging van 3,9% in 2022). De cao samenwerkende gemeentelijke organisaties (SGO) kent naast een passende beloning ook extra’s zoals een vrij te besteden individueel keuzebudget van ruim 17%, een tegemoetkoming voor je zorgverzekering en betaald ouderschapsverlof. Ook krijg je een vergoeding voor woon-werkverkeer en thuiswerken. Collectie Overijssel is een gemeenschappelijke regeling van de Rijksoverheid, gemeente Deventer en gemeente Zwolle.

Bij Collectie Overijssel kom je te werken in een organisatie in transitie. Er zijn daardoor volop kansen om jezelf verder te ontwikkelen binnen deze functie en wellicht op termijn op een andere plek bij ons. Meer lezen over onze visie en de ontwikkeling die wij doormaken? Bekijk ons online magazine.

Interesse?
Stuur je sollicitatie uiterlijk 23 januari 2022 naar f.bousba@historischcentrumoverijssel.nl. De vacature is tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Frieda Bousba (HR). Inhoudelijke vragen over de vacature kun je stellen aan Petra Links (Manager Collectie & Dienstverlening). Beiden bereikbaar via 085 – 488 50 00.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.