Historici.nl

Gepubliceerd op 02-04-2024

Collectiebeheerder – Rijksmuseum van Oudheden

Bij collectiebeheer, afdeling Collecties en Onderzoek, zijn we op zoek naar een enthousiaste, resultaatgerichte en betrokken:

  • collectiebeheerder per 1 mei 2024 voor 32 uur per week (0,89 fte).

Het Rijksmuseum van Oudheden beheert een rijke en omvangrijke collectie oudheden uit Nederland, de rest van Europa, het Mediterrane gebied, Egypte en het Midden-Oosten. Deze voorwerpen zorgen niet alleen voor een grote hoeveelheid kennis over het verleden, maar hebben ook betekenis voor de huidige samenleving. Het museum beheert deze collectie met zorg en heeft het doel om de collectie nog actiever zichtbaar en toegankelijk te maken. Wij zoeken een persoon die, samen met de drie andere collectiebeheerders, zowel de dagelijkse collectiebeheer-taken uitvoert als meehelpt het collectiebeheer verder te professionaliseren en de kwaliteitszorg te garanderen, zodat ook toekomstige generaties blijvend van deze collecties kunnen genieten.

Over ons

Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is een dynamisch museum en hét podium van de oudheid en archeologie in Nederland. Er werken 86 mensen die zich onder meer bezighouden met het ontwikkelen van tentoonstellingen, innovatief onderzoek en het beheer en behoud van rond 200.000 voorwerpen in de Rijkscollectie. Het museum is de grootste bruikleengever in Nederland en leent regelmatig (top)stukken uit aan toonaangevende musea in de hele wereld. Er is een open en informele werksfeer en de medewerkers zijn zeer betrokken bij de culturele sector in het algemeen en het museum in het bijzonder. Het verleden is van iedereen en het museum staat midden in de samenleving. De verhalen over de museumcollectie zijn vanuit vele perspectieven te vertellen. Daarom vindt het Rijksmuseum van Oudheden diversiteit en inclusie in alle facetten van de organisatie belangrijk.

Over het werk

De collectiebeheerder maakt deel uit van de afdeling Collecties en Onderzoek. Je beheert samen met de andere collectiebeheerders een brede verzameling archeologische voorwerpen en zorgt voor de fysieke toegankelijkheid voor wetenschappelijk gebruik en tentoonstellingen. Je voert alle voorkomende depot-werkzaamheden uit, inclusief registratie, standplaats- en conditiecontroles. Daarnaast maak je objecten gereed voor intern en extern transport, communiceer je met externe partijen over bruiklenen, assisteer je tijdens de op- en afbouw van tentoonstellingen en adviseer je over behoudswerkzaamheden.

Wie zoeken wij

  • je hebt minimaal een opleiding op mbo/hbo-niveau;
  • je bent op de hoogte van de processen rond objecthantering, conditierapportage en objectverplaatsing of bent bereid om dit snel te leren;
  • je bent in staat om fysieke werkzaamheden, zoals objectverplaatsingen, zelf uit te voeren;
  • je bent resultaatgericht en accuraat;
  • je kunt goed zelfstandig werken en hebt een proactieve en oplossingsgerichte houding;
  • je hebt een goede beheersing zowel mondeling als schriftelijk van de Nederlandse en Engelse taal;
  • je kunt omgaan met geautomatiseerde administratieve systemen, zoals MS Office;
  • je kunt omgaan met collectieregistratiesystemen, zoals TMS, of bent bereid om dit snel te leren
  • je bereid bent binnen- en buitenlandse koeriersreizen uit te voeren;

Arbeidsduur en aanstelling:

De functieomvang is 32 uur per week. Omdat deze functie ook kan worden ingevuld door twee personen, vragen wij zowel mensen die fulltime als parttime willen werken om te reageren. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. De honorering is afhankelijk van ervaring, conform de MuseumCao, schaal 8, minimaal € 2.963 en maximaal € 3.763 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Inschaling in aanloopschaal 7 is mogelijk als de verwachting bestaat, dat er binnen afzienbare tijd wordt voldaan aan de gestelde functie-eisen.

Meer informatie en solliciteren

Voor nadere informatie over de functie kan je contact opnemen met het hoofd van de afdeling Collecties en Onderzoek, Lucas Petit: stuur een bericht. Voor vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kan je je wenden tot Simone Swertz: stuur een bericht of bel 071 – 5163 190.

Schriftelijke sollicitaties met cv kan je onder vermelding van ‘vacature collectiebeheerder’ vóór 16 april 2024 richten aan Rijksmuseum van Oudheden, t.a.v. afdeling P&O, Postbus 11114, 2301 EC Leiden of per e-mail sturen naar personeel@rmo.nl.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.