Historici.nl

Gepubliceerd op 04-03-2019

Collectieverwerker – IISG-KNAW

Functieomschrijving

“Help us to make collections accessible for the world community”

Je ordent en beschrijft grote en kleine archieven van personen of organisaties. De collecties die je gaat verwerken zijn nu nog grotendeels van papier, maar zijn in toenemende mate digitaal. Je hebt oog voor detail en werkt, nauwkeurig, bent snel en doortastend en schrikt niet van grote hoeveelheden. Je kunt je goed aan de planningen houden en blijft het overzicht houden. Je suggesties en ideeën om materiaal efficiënter te verwerken stellen we erg op prijs. Je werkt in een team van ervaren collega’s die je graag helpen waar dat nodig is.

Functie-eisen

  • Je hebt een relevante opleiding afgerond op HBO-niveau, bij voorkeur de Reinwardt Academie, of je beschikt over kennis en ervaring op een vergelijkbaar niveau.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het ordenen en beschrijven van particuliere archieven en de metadatastandaard Encoded Archival Description (EAD)
  • Je werkt vlot en nauwkeurig en je kan goed binnen een vastgestelde planning werken.
  • Je hebt gevoel voor ordenen, selecteren en weet overzicht te houden
  • Je bent sensitief in de omgang met personen en organisaties van uiteenlopende aard en achtergrond.
  • Je hebt een uitstekende beheersing van het Engels en bij voorkeur ook van het Nederlands.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling bij het de KNAW/IISG is voor de duur van een jaar met uitzicht op een mogelijke verlenging. Het salaris bedraagt afhankelijk van je relevante werkervaring en kwalificaties minimaal € 2.261,00 en maximaal € 3.445,00 bruto per maand (schaal 7/8 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime-aanstelling. Het IISG biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling en 6 weken vakantie op jaarbasis.

Werkgever

Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG – KNAW)

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG – KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Afdeling

De Afdeling Collectieverwerking ordent en beschrijft archieven, publicaties, beeld- en geluidsmateriaal en digitale bronnen rond het thema arbeid en arbeidsverhoudingen en bredere sociale en sociaaleconomische thema’s en sociale bewegingen. Op de afdeling werken 11 gemotiveerde medewerkers. Ons team wordt regelmatig versterkt met stagiairs, projectmedewerkers en vrijwilligers.

Additionele informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Afelonne Doek, directeur Collecties via ado@iisg.nl, Marja Musson, hoofd Collectieverwerking via mmu@iisg.nl of via telefoonnummer 020 668 5866. Meer informatie over het IISG vind je op socialhistory.org.

Wij streven ernaar dat ons personeelsbestand in o.a. leeftijd, geslacht voorkeur en culturele achtergrond de diversiteit in de samenleving weerspiegelt. Wij stellen het dan ook zeer op prijs als kandidaten solliciteren die de diversiteit van ons team kunnen vergroten.

IISG-KNAW| Archivist
Door Redactie Historici.nl
Repromedewerker – IISG-KNAW – Amsterdam
Door Redactie Historici.nl
Collectiemedewerkers – IISG-KNAW – Amsterdam
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.