Historici.nl

Gepubliceerd op 26-03-2024

Collectieverwerker KMAN archief – IISG Amsterdam

Locatie: Amsterdam
Max uren per week: 38.00
Max salaris: 4.103
Duur overeenkomst: 1 jaar
Solliciteer t/m: 07-04-2024

Het IISG bewaart en maakt archieven van sociale bewegingen toegankelijk, een van die archieven is van de Marokkaanse arbeiders in Nederland. Dit archief moet beter beschreven worden als voorbereiding op de digitalisering van dat specifieke archief. Ben jij degene die daar geknipt voor is? Dan verwelkomen we je graag als: collectieverwerker KMAN archief (0,6-0,8 fte)

Wat ga je doen?

Je gaat het ongeordende deel van het archief van Komitee Marokkaanse Arbeiders in Nederland (KMAN) inventariseren en je verbetert het geordende deel van het archief door. Je selecteert, ordent en beschrijft het archief. Je houdt de algemene planning in de gaten en denkt mee hoe het materiaal zo efficiënt mogelijk verwerkt kan worden. Daarbij wordt je ondersteund door collega’s van de afdeling Collectieverwerking die je advies kunnen geven bij je werk om het zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarnaast werk je aan het inclusiever maken van de bestaande beschrijvingen het KMAN archief d.m.v. verbeteren van de ontsluiting, het perspectief, het controleren op betwiste woorden en taalgebruik, de herkomstgeschiedenis, het toevoegen van vertalingen en gebruikte onderwerpsontsluiting en je controleert het archief op privacy gevoelige informatie en auteursrechtelijk beschermd materiaal. Het KMAN archief moet (deels) voorbereid worden voor digitalisering in het kader Metamorfoze, het nationaal programma voor het behoud van papieren erfgoed. Je werkt samen met anderen aan de ontsluiting van dit grote en belangrijke archief.

Waar kom je te werken?

Je komt te werken op de afdeling Collectieverwerking. Het werk vindt plaats in het IISG-gebouw.

Wat vragen we van je?

  • Je hebt een affiniteit met archiefmateriaal en historisch cultureel erfgoed;
  • Je kan systematisch werken;
  • Je werkt conform de internationale (beschrijvings)standaarden zoals ISAD(G) en EAD;
  • Je werkt vlot en nauwkeurig;
  • Je kunt goed in een team samenwerken en je schrikt niet van grote hoeveelheden te verwerken materiaal;
  • Vanwege de aard van het materiaal is kennis van de Arabisch taal een vereiste.

Over het IISG
Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG – KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal 3.072 en maximaal 4.103 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 8 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Het aanvragen van een VOG kan onderdeel uitmaken van de indiensttredingsprocedure.

Diversiteit & Inclusie
De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer!

Archiefverwerker van Indonesische archieven – IISG Amsterdam
Door Redactie Historici.nl
IISG: Digitaal archivaris
Door Redactie Historici.nl
Archiefmedewerker FNV project – IISG
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.