Historici.nl

Gepubliceerd op 04-10-2023

Communicatie- en Marketingprofessional – Indisch Herinneringscentrum

Wil jij werken in een maatschappelijk relevante en leuke organisatie? Het Indisch Herinneringscentrum (IHC) is één van de vijf nationale herinneringscentra van de Tweede Wereldoorlog. Het IHC is gevestigd in Museum Sophiahof in Den Haag en heeft tot taak de herinnering aan de gebeurtenissen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië/Indonesië én de actuele betekenis daarvan levend te houden. Met een klein team – en daarbij geholpen door diverse vrijwilligers – geeft het IHC invulling aan haar taken. Het IHC ontwikkelt en organiseert publieksactiviteiten, educatieve projecten en tentoonstellingen op onze locatie in Den Haag en door het hele land. In Den Haag geeft het IHC mede invulling aan Museum Sophiahof, de centrale herinnerings- en ontmoetingsplek voor de Indische gemeenschap.

Wij zoeken per direct een ervaren en verbindende

Communicatie- en Marketingprofessional

0,6 fte (24 uur per week)

Wat ga je doen?
Als Communicatie- en Marketingprofessional draag jij zorg voor de gehele corporate communicatie van het IHC. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het communicatieplan van onze organisatie. Jij ziet het als een uitdaging om de (online) zichtbaarheid van het IHC te vergroten. Het beheer van de corporate website en social media-kanalen valt onder jouw verantwoordelijkheid. Het verzamelen, schrijven en updaten van content (tekst, beeld, geluid) van onze website en social media behoort tot de kern van je dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast bedenk je promotiecampagnes, persberichten, nieuwsbrieven en advertenties.

Jouw profiel

  • Je beschikt over een hbo-werk- en denkniveau en hebt aantoonbare werkervaring als Communicatie- en Marketingprofessional.
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en goede communicatieve vaardigheden.
  • Je hebt ervaring in het vertalen van inhoud naar aansprekende vormen voor een breed en divers publiek.
  • Kennis en interesse in de periode van de Tweede Wereldoorlog en dekolonisatie in Azië strekt tot aanbeveling.
  • Je hebt een snelle ‘online-pen’ en kunt goed schakelen in meerdere communicatiestijlen.
  • Je kan goed werken met een CMS en Mailerlite.
  • Kennis en ervaring met de technische kant van websitebeheer is een pre.
  • Je werkt gestructureerd, bent flexibel, proactief en resultaatgericht.

Woon je in (de omgeving van) Den Haag? Dan bieden wij
Een boeiende en dynamische werkomgeving op een prachtige locatie in Den Haag. Het Indisch Herinneringscentrum volgt de cao Sociaal Werk. Het is een functie in schaal 7. De functie is voor drie dagen per week (24 uur), met mogelijk uitbreiding in uren op korte termijn.

Reageren?
Stuur jouw motivatiebrief met cv zo snel mogelijk, doch op uiterlijk op vrijdag 13 oktober 2023 naar: info@indischherinneringscentrum.nl onder vermelding van ‘Vacature Communicatie- en marketingprofessional’.

Mocht je vragen hebben, mail of bel 070-2002500 en vraag naar mevrouw Van Genugten (Directeur-bestuurder van het IHC).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.