Historici.nl

Gepubliceerd op 27-03-2018

Conservator 19e eeuw Dordrechts Museum

Je bent een kunstliefhebber met een passie en veel kennis van de 19de eeuw? Ben je een ervaren conservator die het grote publiek graag laat delen in jouw kennis? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Conservator 19e eeuw

Dordrecht (32 uur per week)

Wat ga je bij ons doen?
Je bent verantwoordelijk voor het beheer, behoud en vorming en registratie/documentatie van de collectie. En tevens medeverantwoordelijk voor aanvulling van de collectie gericht op de 19e eeuw. Dit moet zodanig gebeuren dat dit aan de normen t.a.v. de fysieke toestand, maar ook aan de juiste registratie en documentatie voldoet. Hiertoe initieer, beoordeel en bewaak je de uitvoering van conserverings- en restauratieplannen.

Je draagt actief bij aan het aanreiken van thema’s en doet voorstellen voor de programmering ten behoeve van de 19e eeuw. Het is jouw taak om je te verdiepen in de thema’s door middel van kennis, onderzoek en het betrekken van de juiste contacten binnen je netwerk. Je weet de contacten in je netwerk te overtuigen om zo de objecten passend bij het thema daadwerkelijk tentoon te kunnen stellen.

Je levert een actieve bijdrage aan het ontwikkelen en delen van wetenschappelijke kennis. Je deelt informatie door het leveren van inhoudelijke bijdragen aan de catalogi en het schrijven van publicaties, maar ook door het geven van lezingen. Je volgt de ontwikkelingen in het vakgebied op de voet en wisselt regelmatig kennis uit met collega instellingen in het binnen- en buitenland. Dit draagt bij aan het onderhouden van een uitgebreid netwerk op zowel operationeel als tactisch niveau. Op die manier initieer en realiseer je tevens samenwerkingsverbanden.

Wat breng je mee?

  • Je beschikt over WO werk- en denkniveau;
  • Je hebt gerichte werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Je hebt een uitgebreid (internationaal) netwerk binnen deze branche;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Je bent een echte netwerker die goed op de hoogte is van de (internationale) ontwikkelingen op het gebied van de 19e eeuw. Met jouw enthousiasme en overtuigingskracht weet je anderen ervan te overtuigen objecten in bruikleen te geven. Jouw passie weet je ook over te brengen op onze bezoekers. Als geen ander willen zij graag van jou het verhaal achter de collectie horen. Goede presentatie- en communicatieve vaardigheden zijn hierbij essentieel. Je stemt je verhaal af op het publiek en speelt in op vragen.

Waar kom jij te werken?
Het Dordrechts Museum is een culturele organisatie (70 fte) van de gemeente Dordrecht bestaande uit het Regionaal Archief Dordrecht en 3 musea, te weten: Huis Van Gijn, Het Hof van Nederland en het Dordrechts Museum. Als conservator ben je werkzaam binnen de afdeling Collecties.

Wij handelen vanuit het geloof dat historisch besef en gevoel voor schoonheid je leven verrijkt en zo kan bijdragen aan een betere samenleving. Het is onze missie om een zo breed mogelijke groep te bereiken met onze collecties, binnen en buiten onze locaties. De organisatie is een archief, museum en laboratorium tegelijk en programmeert zowel binnen als buiten de muren van haar gebouwen. Het Dordrechts Museum biedt niet alleen een eigen programma aan, maar reageert op vragen uit de stad en werkt nauw samen met culturele en maatschappelijke organisaties.
Het is onze ambitie om de ontmoetingsplek te zijn waar een breed publiek kunst en geschiedenis op impactvolle wijze kan ervaren. Altijd met een link naar de stad Dordrecht, maar met een (inter-)nationale uitstraling.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende, afwisselende baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. Het salaris is afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.225,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 10).

Wij zijn een moderne werkgever. Wij kennen uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 16,8% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Informatie
Voor meer informatie en mogelijkheden om te solliciteren, zie de vacature op de website van het Dordrechts Museum.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.