Historici.nl





Gepubliceerd op 15-11-2022

Conservator Archieven VU

Functieomschrijving

De VU heeft een bijzondere collectie Archieven. De collectie is onderverdeeld in de collectie HDC|Protestants Erfgoed (archieven die een beeld geven van het protestantisme vanaf 1800) en de collectie Academische Archieven. Als conservator zorg je ervoor dat het een levende collectie is. Je krijgt veel ruimte om je eigen vorm daaraan te geven. Je verwerft nieuwe archieven en collecties, ontwikkelt beleid voor beheer en ontsluiting, stimuleert het gebruik van archieven voor onderzoek en onderwijs. Daarnaast ontwikkel je presentaties en exposities. Dat doe je samen met experts binnen de VU. Je werkt nauw samen met collega’s binnen de afdeling Bijzondere Collecties en de UB en je onderhoudt een sterk netwerk binnen en buiten de VU.

Jouw taken

  • collectiemanagement: je zorgt voor een zo goed mogelijke ontsluiting van de collectie. Daarbij coördineer je ook de werkzaamheden van archiefmedewerkers en vrijwilligers
  • je verwerft nieuwe collecties, waarbij je rekening houdt met het collectie(vormings)profiel
  • je stimuleert het gebruik van de collectie in onderwijs en onderzoek (bijv. op basis van Object Based Learning) en verzorgt zelf onderwijs
  • je ontwikkelt beleid en diensten op het gebied van gedigitaliseerde en digital born archieven
  • je zorgt dat de collectie bekend en zichtbaar is: je geeft presentaties en rondleidingen op verzoek en verzorgt communicatie en publiciteit over de collecties

Functie-eisen

  • je hebt een academisch werk- en denkniveau, aangetoond door een MA of vergelijkbaar in een relevante discipline
  • je hebt ervaring met het houdbaar, bruikbaar en/of zichtbaar maken van archiefcollectie voor onderwijs en onderzoek
  • je hebt kennis van de geschiedenis van het Nederlands protestantisme vanaf 1800 of de universitaire geschiedenis, of de bereidheid je hierin te verdiepen
  • je overziet wat er moet gebeuren voor het coördineren van een project. Dit pak je gestructureerd aan
  • je geeft je werk zelfstandig vorm en neemt verantwoordelijkheid over je werk
  • je staat open voor kansen en ideeën en wil graag experimenteren
  • je deelt graag je kennis

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.960 (schaal 10) en maximaal €4.670 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Specialist wetenschappelijke informatie 2 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid volgt een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:

  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband,
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering,
  • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling,
  • gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof,
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer

Over de VU

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Universiteitsbibliotheek
De dienst Universiteitsbibliotheek ondersteunt en adviseert onderzoekers en docenten: van literatuuronderzoek en research data management tot en met open access publiceren, open leermiddelen en auteursrecht. Studenten bieden we workshops, begeleiding en studieplekken. Ook beheert en exposeert de UB bijzondere collecties, erfgoed en kunst. De UB ontwikkelt zich de komende jaren verder tot een plek voor ontmoeting, kennisdeling en inspiratie voor zowel studenten als medewerkers.

Werken bij de UB betekent bijdragen aan het verhogen van onderzoeksimpact en studiesucces. Samen met je collega’s zorg je voor innovatieve dienstverlening die uitstekend aansluit op de wensen en behoeften van medewerkers en studenten. Bij de UB werken 100 medewerkers op twee locaties: in het VU-hoofdgebouw en binnen het VUmc.

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 22-11-2022.. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 5 december (1e ronde) en van 12 december (2e ronde).

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Michiel Cock
Functie: hoofd Bijzondere Collecties
Telefoonnummer: 020 598 8616
E-mail: m.p.cock@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Solliciteren

Vrije Universiteit Amsterdam: Conservator Academisch Erfgoed
Door Redactie Historici.nl
Conservator Archieven – Vrije Universiteit Amsterdam (VU)
Door Redactie Historici.nl
Conservator Kaarten – VU
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.