Historici.nl

Gepubliceerd op 16-05-2023

Coördinator Collectiebeheer – Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum in Haarlem zoekt een Coördinator Collectiebeheer voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 11-06-2023Het Frans Hals Museum is het kunstmuseum van de stad Haarlem. Op twee schitterende, historische locaties in het centrum van Haarlem tonen wij de grootste collectie werken van Frans Hals, naast oude, moderne én hedendaagse kunst. Het Frans Hals Museum is dan ook een museum met een internationale reputatie, een landelijke uitstraling en een lokale verankering.

Wij geloven dat kunstenaars op een bijzondere manier naar de wereld kijken. Daarom stimuleren wij het kijken vanuit verschillende kanten en bieden we een ontmoetingsplek voor diverse perspectieven. Dit doen we met tentoonstellingen, programma’s en activiteiten. We werken daarbij niet alleen voor, maar ook met doelgroepen om het museum relevanter te maken voor meer mensen. Zo dragen wij bij aan een open en inspirerende samenleving.

Wij zoeken per 1 september a.s. een

Coördinator Collectiebeheer

24 tot 32 uur per week

Als coördinator collectiebeheer maak je deel uit van de afdeling Collecties & Presentaties en coördineer en plan je beheerstaken op het gebied van collectiebeheer en collectieveiligheid. Je draagt bij aan beleid op dit gebied met als doel een optimaal collectiebeheer.

De komende jaren staat een belangrijk project op stapel: de realisatie van een nieuw Haarlems collectiecentrum/depot. Als coördinator collectiebeheer speel je hierin een belangrijke rol.

Wat ga je doen?

 • Je stelt deelbeleidsplannen, procedures en richtlijnen op het gebied van collectiebeheer en collectieveiligheid op.
 • Je plant en coördineert werkzaamheden, uitvoeringsvolgorde, taakverdeling en voortgang.
 • Je stemt af met betrokkenen van je eigen team en andere afdelingen.
 • Je stelt rapportages op, evalueert prestaties en richt verbeterprocessen in.
 • Je bent lid van het interne projectteam nieuw collectiecentrum en betrokken bij de meerjarige voorbereiding, inrichting en ingebruikname van het nieuwe depot.
 • Je volgt ontwikkelingen op het vakgebied en doet voorstellen voor aanpassingen.
 • Je beheert het budget voor collectiebeheer.

Wie ben jij?

 • Je bent een enthousiaste en bevlogen medewerker op HBO niveau. Je hebt 3-5 jaar ervaring met collectiebeheer in een museale instelling en hebt coördinerende taken uitgevoerd.
 • Je bent goed in plannen en organiseren, je kan plannen en procedures opstellen, implementeren en evalueren.
 • Je hebt ervaring in projectmatig werken.
 • Je bent resultaatgericht en communiceert proactief.
 • Je bent een teamspeler met een hands-on mentaliteit.

Wij bieden:

 • Een zelfstandige en uitdagende functie in een dynamisch museum met leuke collega’s.
 • Salaris tussen € 3.187,00 en € 4.141,00 bruto bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1-7-2023 museum CAO).
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Interesse?
Ben jij geïnteresseerd en heb je een passie voor collectiebeheer? Haal je voldoening uit het goed voorbereiden en coördineren van werkzaamheden? Reageer dan uiterlijk 11 juni a.s. door een CV en onderstaande vragen in maximaal 250 woorden per vraag te beantwoorden en onder vermelding van 23-006 Coördinator collectiebeheer te mailen naar vacatures@franshalsmuseum.nl.

Het is niet nodig een motivatiebrief mee te sturen. Zodoende beoordelen wij alle sollicitanten op dezelfde manier en zo objectief mogelijk.

 1. Waarom solliciteer je op deze functie? En waarom het Frans Hals Museum?
 2. Omschrijf kort wat voor jou voorwaarden zijn voor een optimaal collectiebeheer en hoe je omgaat met procedures en richtlijnen.
 3. Hoe plan en coördineer jij werkzaamheden en zorg je voor een goede afstemming?
 4. Beschrijf een project of activiteit op het gebied van collectiebeheer waar je trots op bent.

Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Marrigje Rikken, hoofd collecties en presentaties, via M.Rikken@franshalsmuseum.nl.

De eerste gesprekken vinden in de vorm van een speeddate van 30 minuten digitaal plaats op 23, 26 en 27 juni 2023. De tweede gesprekken vinden op locatie plaats op 3, 4 en 6 juli 2023. Een assessment kan deel uit maken van de procedure.

We streven naar een organisatie die een afspiegeling vormt van de Haarlemse samenleving en zoeken daarvoor actief naar nieuwe collega’s die de diversiteit binnen ons team versterken.

Solliciteer!

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.