Historici.nl

Gepubliceerd op 24-11-2020

Coördinator Tiele-Stichting

De Tiele-Stichting verenigt 19 aangesloten organisaties uit de boekwetenschap, het boekenvak en de erfgoedsector. Ze bevordert de wetenschappelijke studie van het boek met een fellowshipprogramma, de uitgave van wetenschappelijke studies en organiseert congressen en lezingen. Het bureau van de stichting is gehuisvest bij de KB. Voor het dagelijkse functioneren van het bureau zoekt de KB voor 8 uur per week een coördinator. Een mooie startersbaan om veel ervaring op te doen binnen de erfgoedsector.

In je rol van coördinator van de Tiele-Stichting vervul je een spilfunctie tussen het bestuur, fellows, de wetenschappelijke adviesraad, de aangesloten instellingen en de donateurs. Je beschikt over alle noodzakelijke eigenschappen om in deze functie succesvol te zijn: je bent betrokken, positief ingesteld, flexibel en neemt met half werk geen genoegen. Verder heb je als coördinator van de Tiele-Stichting een zakelijke en marktgerichte werkwijze en ben je een kei in het voorbereiden en organiseren van bijeenkomsten. Hierbij komt je ervaring met het schrijven en redigeren van teksten, zoals persberichten en het gebruik van allerhande (digitale) communicatiemiddelen goed van pas. Maar ook je uitstekende kennis, in woord en geschrift, van de Nederlandse taal.

Functie-eisen

 • Academisch werk -en denkniveau.
 • Aantoonbare affiniteit met de doelstellingen en werkzaamheden van de Tiele-Stichting.
 • Goede communicatieve eigenschappen.
 • Uitstekende kennis van het Nederlands, in woord en geschrift.
 • Flexibele instelling en schakelt soepel tussen diverse werkzaamheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: In eerste instantie voor de periode van 1 jaar.

 • Een dienstverband voor 8 uur per week, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar.
 • Een goed salaris tussen € 2.939,00 en € 4.052,00 bruto per maand (schaal 9) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%) en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
 • Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.
 • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen, waaronder het kopen en verkopen van vakantiedagen.
 • Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen (42 dagen per jaar bij een volledige baan) en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Een werkplek in hartje Den Haag op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station. Ook in de KB geldt natuurlijk op dit moment dat we zo veel mogelijk thuiswerken.

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek
De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Middeleeuwse handschriften, de eerste Donald Duck, het laatste boek van Saskia Noort: in onze magazijnen vind je alles wat in en over Nederland verschijnt. Dat komt neer op zo’n 7 miljoen publicaties. Die bewaren we goed, zodat ook onze achterkleinkinderen er nog plezier van kunnen hebben. Maar we doen meer dan boeken verzamelen. Zo’n 4,5 miljoen Nederlanders gebruiken onze digitale diensten, waaronder de landelijke online Bibliotheek (tienduizenden e-books en duizenden luisterboeken) en Delpher (meer dan 100 miljoen pagina’s uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften). We zijn er voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes, voor slechtzienden met aangepaste leesvormen en -voor iedereen die het nodig heeft – met hulp bij computeren of belastingzaken. Natuurlijk zetten we ook vol in op innovatie, samen met onze partners. Denk aan de inzet van artificial intelligence in openbare bibliotheken en evenementen rondom linked open data.

Kortom, bij de KB gebeurt meer dan je denkt. Samen met 500 collega’s werk je aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland.

Afdeling

Collecties
Het bureau van de Tiele-Stichting is gevestigd in de KB. Als Coördinator van de Tiele-Stichting werk je zelfstandig maar val je organisatorisch onder de afdeling Collecties van de sector Marketing & Diensten.

Additionele informatie

Wil je eerst meer weten?
Bel dan met Eline Gielen (huidige coördinator van de Tiele-Stichting), tel. 06-14560113 (maandag t/m donderdag). Bel voor algemene vragen naar 06-21493839.

De KB bewaart je gegevens tijdens de wervings- en selectieprocedure. Op grond van de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG) verwijdert de KB deze uit haar database, uiterlijk 4 weken na het beëindigen van de sollicitatieprocedure. Privacyverklaring.

SOLLICITEREN

Koninklijke Bibliotheek |Conservator Oude Drukken
Door Redactie Historici.nl
Digital Preservation Officer
Door Redactie Historici.nl
Koninklijke Bibliotheek|Teamleider Collectiekennis
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.