Historici.nl

Gepubliceerd op 02-04-2024

Coördinator (vrijwillig) – Na de Oorlog

Na de Oorlog ontwikkelt sinds 2016 persoonlijke verhalen van de naoorlogse generatie rondom de WO2 en de Holocaust, die zij bemiddelt naar scholen en instellingen in Nederland. Dit schooljaar worden wij gesubsidieerd door OCW. In 2023 gaven wij 1200 gastlessen. Jaarlijks vermeerdert zich dit.

Onze backbone is de theorie van Stanton, die inzicht geeft in de verschillende fases van oorlog en genocide. Gastsprekers worden gedurende vier maanden begeleid door o.a. een tekstschrijver, coach, vormgever en educatief medewerker om hun gastles te ontwikkelen, waarbij het uitgangspunt is dat het verhaal een middel is om het gesprek te voeren over o.a. uitsluiting, discriminatie, ontmenselijking en de rechtsstaat.

Gastsprekers geven tussen de 20 en 60 gastlessen per jaar. Je hebt als coördinator ongeveer 8 tot 10 gastsprekers onder jouw hoede.

Wegens uitbreiding van het aantal gastsprekers zoeken wij een bevlogen coördinator, bij voorkeur per 1 juni a.s., maar uiterlijk per 1 september a.s.

Wat je gaat doen?
Het bemiddelen van gastlessen WO2. Dit betekent dat je een tussenpersoon bent tussen gastspreker en de school/instelling. Jij zorgt als coördinator dat de gastspreker goed voorbereid op de juiste datum, tijd en locatie staat.

Wat wij vragen?

  • Hbo-werk- en -denkniveau
  • Affiniteit met het onderwijs en WO2/Holocaust
  • Een doener bent die kan organiseren en administreren
  • In staat bent om te leren werken met het softwareprogramma Monday
  • Proactieve houding

Wat wij bieden?

  • De mogelijkheid om vanuit huis zelfstandig de werkzaamheden uit te voeren
  • Een hecht team
  • Vrijwilligersvergoeding ad €2100 per jaar.

Wil je solliciteren? Graag mailen naar info@nadeoorlog.nl met een korte motivatie en cv. Voor meer informatie: info@nadeoorlog.nl of 0639762378.

Meer informatie over de organisatie: zie deze website.

Coördinator – Na de Oorlog
Door Redactie Historici.nl
Coördinator Cultuureducatie – DOK
Door Redactie Historici.nl
Coördinator Publieksservice – De Museumfabriek & Rijksmuseum Twenthe
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.