Historici.nl

Gepubliceerd op 21-10-2013

De Boerenoorlog van Martin Bossenbroek wint Libris Geschiedenisprijs 2013

De Libris Geschiedenis Prijs 2013 is gegaan naar De boerenoorlog van Martin Bossenbroek. Juryvoorzitter Nout Wellink maakte dit bekend tijdens het tweede uur van een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT, tussen 10.00 en 12.00 uur op Radio 1. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, NTR/VPRO, Rijksmuseum Amsterdam, Nederlands Openluchtmuseum en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro.

De Libris Geschiedenis Prijs wordt uitgereikt door een jury. Historici.nl onderzocht in oktober onder het publiek van de Nacht van de Geschiedenis welk boek hun favoriet was voor de prijs. “1001 vrouwen uit de Nederlandse Geschiedenis” kreeg toen de meeste stemmen. Het boek van Martin Bossenbroek werd in deze peiling derde.

 

Cover van het boek 'De boerenoorlog'

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.