Historici.nl

Gepubliceerd op 22-06-2021

Departementssecretaris Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid

Houd je van dynamisch werk waarbij geen enkele dag hetzelfde is? Dan ben jij misschien de collega naar wie wij op zoek zijn. Als departementssecretaris ben je de spin in het web van het departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid.

Functieomschrijving

Je hebt binnen deze functie twee grote taken. Enerzijds draag je als onderwijscoördinator in samenwerking met de onderwijsdirecteur en de opleidingsvoorzitters bij aan de coördinatie van generieke jaarlijkse processen voor de opleidingen van je departement. Denk hierbij aan het aanleveren van de juiste informatie ten behoeve van de onderwijsinzet van docenten, roostering, het verzorgen van de Onderwijs- en Examenregelingen, studiegidsen en de examenprogramma’s. Je bent een aanspreekpunt zowel voor collega’s uit het departement als voor Bureau Onderwijs en handelt vragen en problemen zoveel mogelijk zelfstandig af.Anderzijds verzorg je als secretaris belangrijke bestuursondersteuning voor de departementsvoorzitter. Je zorgt er, samen met de departementsvoorzitter, P&O en financiën voor dat de personele en financiële planning van het departement op orde is. Daarnaast notuleer je bij vergaderingen van het hooglerarenberaad en het managementteam van het departement en help je bij het uitvoeren van de (beleids-)besluiten die hier worden genomen.

Functie-eisen

 • Een afgeronde hbo of universitaire opleiding, bij voorkeur op het gebied van Geschiedenis, Kunstgeschiedenis of Oudheid of aantoonbare affiniteit met deze disciplines.
 • Ervaring met onderwijsondersteuningsprocessen.
 • Ervaring met het maken en uitvoeren van onderwijs- en departements-gerelateerd beleid.
 • Je hebt oog voor diverse soorten processen en de praktische uitvoerbaarheid ervan binnen gestelde deadlines.
 • Je excelleert in een dynamische omgeving, je kunt hoofd- en bijzaken onderscheiden en snel schakelen.
 • Je communiceert effectief met de verschillende lagen binnen de facultaire gemeenschap. Je bent een communicatieve teamplayer die actief samenwerking zoekt met diverse betrokkenen en bent in staat om in een soms hectische omgeving de rode draad te vinden en vast te houden.
 • Je bent dienstverlenend ingesteld, kunt goed plannen en organiseren, en bent proactief en creatief in het zoeken naar oplossingen binnen processen.
 • Goede ICT vaardigheden die nodig zijn voor het bijhouden van een uitgebreide en gecompliceerde elektronische administratie.
 • Een zeer goede beheersing van de Nederlandse (niveau C2) en Engelse taal (minimaal niveau C1).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: het gaat om een tijdelijke aanstelling van één jaar met de mogelijkheid tot een vast contract.

 • Aanstelling: 0,8 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring een salaris van minimaal € 2.790 en maximaal € 4.402 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
 • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Contractduur: het gaat om een tijdelijke aanstelling van één jaar met de mogelijkheid tot een vast contract.
 • De gewenste datum indiensttreding is 16 augustus 2021.

Aanvullende arbeidsvoorwaarden
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

Radboud UniversiteitWij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent, samenwerking en een leven lang ontwikkelen. Je bent nodig!

Afdeling

Faculteit der Letteren

De Faculteit der Letteren telt ruim vijfhonderd medewerkers die zich bezighouden met onderwijs en onderzoek op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, taalwetenschap en communicatie- en informatiewetenschappen, of met de ondersteuning van dit onderwijs en onderzoek. De faculteit verzorgt voor ca. vierentwintighonderd studenten opleidingen. Het onderzoek wordt verricht binnen een van de facultaire onderzoeksinstituten. De faculteit verzorgt voor ca. 2.400 studenten opleidingen, verdeeld over drie departementen: het departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid (GKO), het departement Moderne Talen en Culturen en het departement Taal en Communicatie. Wij willen een inclusieve en cultureel diverse organisatie zijn en daarom streven wij naar een cultureel divers personeelsbestand.  Je bent werkzaam bij het departement GKO. De departementsvoorzitter is jouw leidinggevende.

Additionele informatie

Meer over de inhoud van de vacature:
Jan Hein Furnée, departementsvoorzitter GKO
Telefoon: 024 361 55 16
E-mail: j.furnee@let.ru.nl

Solliciteer!

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.