Historici.nl

Gepubliceerd op 15-08-2022

Directeur Museum Huis van Hilde (Fulltime) – Provincie Noord-Holland


De Noord-Hollandse geschiedenis tot leven wekken voor meer mensen? Solliciteer als directeur van museum Huis van Hilde!

Archeologiemuseum Huis van Hilde is volop in ontwikkeling: Tijdens de coronaperiode kreeg het bezoekerscentrum museumstatus en de vaste tentoonstelling werd vernieuwd. Het museum is weer open en de archeologie- en museumliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Wil jij ook dat meer mensen deze schat aan Noord-Hollandse archeologievondsten ontdekken? Kom werken als museumdirecteur van Huis van Hilde!

De provincie Noord-Holland is op zoek naar een

Directeur Museum Huis van Hilde

36 uur per week

Jouw baan

Jij gaat verder met de plannen die er liggen om het jonge museum en het team verder te ontwikkelen. Als directeur museum Huis van Hilde zorg je dat het museum organisatorisch goed draait, dat meer mensen het museum weten te vinden, maar ook dat het archeologiedepot en de collectie goed worden beheerd. Om dit goed te doen, denk je mee over de programmering, zorg je voor fondsenwerving en stuur je een team van 10 medewerkers en zo’n 80 vrijwilligers aan. Je pakt ook zelf projecten op om van het museum het icoon van de provincie te maken.

Huis van Hilde is onderdeel van de provincie Noord-Holland en waardoor je met 1 voet in de museumwereld staat en met 1 voet in een overheidsorganisatie. Jij weet beide werelden goed met elkaar te verbinden. Je onderhoudt hiervoor contact met collega’s binnen de provincie; onder wie de gedeputeerde Cultuur en collega’s bij de afdelingen Regionale Economie en Erfgoed, ICT en Facility Management. Daarnaast onderhoud je een netwerk van andere musea in de provincie en heb je contact met de museumvereniging en (erfgoed en educatie) partners in de omgeving van het museum. Je netwerk en opgedane kennis gebruik je om met het museum een bijdrage te leveren aan het maatschappelijk debat over archeologie, erfgoed en inclusiviteit en diversiteit.

Een inkijkje in jouw dag: je start de dag met collega’s en controleert of bezetting goed is en wat er op de planning staat qua evenementen en schoolbezoeken. Vervolgens trek je de provincie in om te kijken of Huis van Hilde een samenwerking kan aangaan met een museum of gemeente in de regio waarbij we inhaken op komende activiteiten. Vervolgens bel je kort met een collega van de provincie over enkele aanpassingen aan het gebouw en daarna werk je verder aan een rapport voor de Provinciale Staten of museumvereniging waarin je verantwoordt wat er speelt in het museum. Je zorgt dat de periodieke gesprekken met je medewerkers zijn ingepland en wanneer jouw dag is geëindigd en het weer meezit, trek je de deur dicht om nog een mooie wandeling te maken in de duinen.

Dit bieden wij

Een bruto jaarsalaris tussen € 65.231 en € 92.868 (schaal 13) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov (Huis van Hilde ligt naast het NS-station Castricum).Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid.Een tweejarig contract, met de bedoeling je aan het einde van die twee jaar een vast contract aan te bieden.

En dat is nog niet alles. Lees op noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken

Huis van Hilde is het archeologiemuseum van de provincie Noord-Holland. De wettelijke taak van de provincie op het gebied van archeologie gaat in het gebouw samen met een museum die voor iedereen toegankelijk is. In een iconisch gebouw bij de duinen van Castricum leren bezoekers over de geschiedenis van Noord-Holland aan de hand van archeologische vondsten in vaste en tijdelijke tentoonstellingen. Daarnaast kunnen wetenschappers in het archeologische depot terecht voor onderzoek. Om een regionale ontmoetingsplek te zijn, vinden er regelmatig evenementen plaats.

Je werkt met een team van 10 vaste medewerkers die zich bezighouden met de beheer van de archeologische collectie, ontwikkeling van tijdelijke tentoonstellingen, activiteiten tijdens de vakanties, communicatie, het coördineren van de vrijwilligers en gebouwbeheer. Daarnaast zijn zo’n 80 vrijwilligers verbonden aan Huis van Hilde om het verhaal van de Noord-Hollandse geschiedenis te vertellen.

Dit ben jij

Je hebt passie voor cultuurhistorie. Je vindt het leuk om het team in de ontwikkeling te begeleiden en je draait je hand niet om voor de bijbehorende personeelstaken. Jij weet een budget optimaal te gebruiken en je bent goed thuis in begroting, verantwoording, planning en administratie. Je hebt ervaring met werken met een (museale) organisatie binnen een grotere organisatie en je weet hoe je de verbinding tussen die twee kunt leggen. Werken in het weekend of in de vakanties is geen probleem. Je bent onderdeel van een team die samen de bezetting bepaalt.

Verder heb je

  • Je hebt academisch werk- en denkniveau of aantoonbare werkervaring op dit niveau.
  • Je hebt aantoonbare ervaring in het leiden van een museale organisatie, bestaande uit een team van betaalde en onbetaalde collega’s.
  • Ervaring in het cultuursector en/of archeologische domein is mooi meegenomen.
  • Je hebt een BHV diploma of ben bereid het te halen.

Word onze nieuwe collega

Reageer voor 5 september 2022 via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief ter attentie van Michiel de Graef, waarnemend sectormanager Regionale Economie & Erfgoed. Wil je eerst meer informatie over de functie? Na 22 augustus 2022 kan je Michiel bellen of appen op 06-531 68434. Voor 22 augustus 2022 kan je appen met Annelies Maas-van ’t Hof (sectormanager Regionale Economie & Erfgoed), via 06-2111 26 25. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023-514 56 06.

Goed om te weten

  • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
  • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Provincie Noord-Holland: Communicatieadviseur Huis van Hilde
Door Redactie Historici.nl
Streekmuseum Krimpenerwaard| Directeur / Conservator
Door Redactie Historici.nl
Museum Bronbeek| Behoudsmedewerker
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.