Historici.nl

Gepubliceerd op 04-11-2021

Dirk Jacob Veegens Prijs 2022. Economische, Politieke en/of Sociale Geschiedenis van Nederland

U kunt vanaf heden voordrachten indienen voor de D.J. Veegens Prijs 2022 op het gebied van de Economische, Politieke en/of Sociale Geschiedenis van Nederland.
Deze prijs van € 12.500,- is bedoeld als aanmoedigingsprijs voor onderzoekers wier onderzoeksresultaten in het jaar van toekenning niet langer dan vijf jaar tevoren zijn gepubliceerd.

Sluitingsdatum voor nominaties is 13 januari 2022

Meer informatie vindt u op de website van de KHMW. Klik daarvoor op de knop meteen hieronder.
Hebt u vragen? Neem dan contact op met het secretariaat van de KHMW, via secretaris@khmw.nl

Meer informatie

De prijs, beschikbaar gesteld door de Stichting Fonds voor de Geld- en Effectenhandel, wordt toegekend door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.
De prijs is genoemd naar de Haagse advocaat Veegens (1899-1984), voorzitter van de Nederlandse Advocaten-Vereeniging, de voorloper van de Nederlandse Orde van Advocaten. De prijs wordt, in de geest van Veegens, uitgereikt aan onderzoek dat vanuit historisch perspectief bijdraagt aan een dieper inzicht in ontwikkelingen die voor Nederland in de huidige tijd relevant zijn.

ESM Proefschriftprijs Interdisciplinariteit 2023
Door Redactie Historici.nl
KHMW Proefschriftprijs Interdisciplinariteit 2024
Door Redactie Historici.nl
Jan Brouwer Scriptieprijzen 2022 Geschiedenis
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.