Historici.nl

Gepubliceerd op 06-11-2023

Discovery Museum – Medewerker Collectie en Presentatie

Wat ga je doen?
Binnen het team Collectie & Erfgoed werk je samen met je collega’s aan het verder verrijken en verdiepen van de verhalen rondom de collectie. Je gaat op zoek naar objecten en verhalen die de presentaties kunnen verrijken. Naast onderzoek verricht je ook ondersteunende werkzaamheden op het vlak van collectiebeheer. Samen met de collega’s van het team Productontwikkeling ben je nauw betrokken bij nieuwe projecten. Je denkt mee over de inzet van objecten en verhalen uit museale collecties bij tentoonstellingen en andere presentaties.

Wat verwachten we van jou?

  • Je bent leergierig en verdiept je snel in nieuwe onderwerpen.
  • Je bent analytisch en kan snel relevante informatie verzamelen.
  • Je bent ondernemend en krijgt energie van het bedenken van nieuwe ideeën en acties.
  • Je weet je voorstellen duidelijk en enthousiast over te brengen.

En verder vragen we

  • Een opleiding op HBO- of WO-niveau (Reinwardt Academie of vergelijkbaar).
  • Ervaring met collectiebeheersystemen (zoals Axiell Collections).
  • Aantoonbare affiniteit met erfgoed en (Limburgse) geschiedenis.

Wat bieden we jou?
Als medewerker Collectie & Presentatie krijg je de kans om samen met enthousiaste collega’s binnen verschillende teams relevante werkervaring op te doen. Discovery Museum bied je een prettige werkplek met goede aanvullende arbeidsvoorwaarden; waaronder een loopbaanbudget, een eindejaarsuitkering en IKB.

Wij bieden je een arbeidsovereenkomst op basis van 24 uur voor de duur van 16 maanden. De functie is gewaardeerd in schaal 6 van de CAO Sociaal Werk; afhankelijk van je opleiding en ervaring is het salaris tussen € 1709,- en € 2445,- bruto uitgaande van een dienstverband van 24 uur, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Je neemt deel aan het pensioenfonds van PfZW. De ingangsdatum is in overleg met een voorkeur voor 1 januari 2024.

Discovery Museum wil een open en inclusief museum zijn, waar iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig en gerespecteerd voelt. Jouw talent is belangrijker dan je afkomst, geslacht, gender, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. We nodigen je uit om te solliciteren wanneer de vacature je aanspreekt.

Hoe kun je solliciteren? 
Reageer vóór 9 december 2023 door je sollicitatie per mail te sturen naar: solliciteren@discoverymuseum.nl.

Vermeld de code MCP23 in de onderwerpregel.

Inlichtingen
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met dr. Serge Langeweg (Coördinator Collectie & Erfgoed) per mail of via 045-567 60 19.

Museum Catharijneconvent| Projectmanager Ontzamelen
Door Redactie Historici.nl
LKCA: Specialist Onderzoek Overheid en Politiek
Door Redactie Historici.nl
Zuiderzeemuseum: Projectmedewerker Collecties
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.