Historici.nl

Gepubliceerd op 04-02-2019

Docent archeologie en cultuurgeschiedenis van de Oudheid

Als docent maakt u deel uit van het departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid. U participeert in het onderwijsprogramma op bachelor- en masterniveau, in het Nederlands en Engels. U verzorgt vooral onderwijs voor de opleidingen Griekse en Latijnse Taal en Cultuur en Kunstgeschiedenis, met nadruk op archeologie en cultuurgeschiedenis van de Oudheid. U begeleidt studenten op hun veldwerkstage in Italië (5 à 6 weken) en bij het schrijven van hun werkstukken en scriptie. U voert onderwijsondersteunende taken uit en draagt actief bij aan vernieuwing van het curriculum van beide opleidingen.

Functie-eisen

  • u bent een gepromoveerd archeoloog met een aantoonbare vertrouwdheid met en speciale expertise op het gebied van de archeologie van de Grieks-Romeinse oudheid;
  • u beschikt over enkele jaren ervaring in het geven van universitair onderwijs op diverse niveaus en denkt actief mee over onderwijsvernieuwingen;
  • u bent in het bezit van de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO), dan wel bereid deze binnen afzienbare tijd te behalen;
  • u beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • u bent in het bezit van het CPE-certificaat, dan wel bereid dit binnen afzienbare tijd te behalen;
  • u heeft ervaring met de begeleiding van scripties, zowel op bachelor- als (research)masterniveau;
  • u bezit de volgende competenties: conceptueel vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren, resultaatgerichtheid en initiatief.

Arbeidsvoorwaarden

aanstelling: 0,35 fte

het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en ligt tussen € 3.637 en € 4.978 bruto per maand op basis van een 38 urige werkweek
het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
contractduur: het betreft een tijdelijke aanstelling tot en met 31-12-2021
UFO-functieprofiel: Docent, niveau 3

Beoogde datum indiensttreding is 15 maart 2019.

Benieuwd naar onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden?

Werkgever

De Radboud Universiteit is een internationaal opererende, studentgerichte onderzoeksuniversiteit met zeven faculteiten. We leiden studenten op tot academici die over de grenzen van hun vak heen kijken. Onze wetenschappers leveren excellent onderzoek en maken hierbij gebruik van state of the art onderzoeksfaciliteiten.

Afdeling

Faculteit der Letteren
De Faculteit der Letteren telt ruim vijfhonderd medewerkers die zich bezighouden met onderwijs en onderzoek op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, taalwetenschap en communicatie- en informatiewetenschappen, of met de ondersteuning van dit onderwijs en onderzoek. Het onderzoek wordt verricht binnen één van de facultaire onderzoeksinstituten: Centre for Language Studies (CLS) of Historical, Literary and Cultural Studies (HLCS). De faculteit verzorgt voor ca. vierentwintighonderd studenten opleidingen, verdeeld over drie departementen op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, taalwetenschap en communicatie- en informatiewetenschappen.

Meer over Faculteit der Letteren

Additionele informatie

Prof. dr. E.M. Moormann, hoogleraar
Telefoon: 024 361 27 11
e.moormann@let.ru.nl

 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.