Historici.nl

Gepubliceerd op 24-01-2019

Dordrechts Museum Medewerker Educatie & Publieksinformatie

Jij ontwikkelt en zorgt voor aansprekende educatieve middelen, programma’s, tentoonstellingen en andere activiteiten voor onze musea.

Medewerker Educatie & Publieksinformatie

28 uur | Dordrecht

Wat ga je doen?
Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor toegankelijke publieksinformatie en educatieve programma’s voor onze locaties: Dordrechts Museum, Huis Van Gijn, Hof van Nederland en Regionaal Archief Dordrecht. Hiervoor werk je in teams aan diverse projecten zoals tentoonstellingen en randprogrammering en educatieprojecten. Dit doe je op zo’n manier dat kennis over de onderwerpen op een effectieve en aansprekende manier worden overgedragen op verschillende doelgroepen. Dit zijn onder andere kinderen, families, scholen en volwassenen. Ook initieer en participeer je in de uitvoering van educatieve projecten, tentoonstellingen, activiteiten en presentaties en coördineer je het proces waar veelal ook freelance museumdocenten worden ingezet. Kortom, jij zorgt dat alles goed en soepel verloopt.

Je voelt je thuis in onze bevlogen en open cultuur, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Je hebt het vermogen om creatieve ideeën te vertalen in concrete projecten. Ook ben je een doorzetter die van aanpakken weet, zonder 9-tot-5-mentaliteit. Je bent dan ook bereid om bij gelegenheid aanwezig te zijn bij een deel van de georganiseerde activiteiten (incidenteel ook ’s avonds en in het weekend).

Wat neem je mee?

 • Relevante opleiding zoals Reinwardt Academie, Kunstgeschiedenis met specialisatie in Educatie, opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving, Lerarenopleiding Kunstgeschiedenis en Culturele en Kunstzinnige Vorming.
 • Enkele jaren recente ervaring in de culturele sector (liefst bij een museum) en hiermee heb je brede kennis van en interesse in kunst, geschiedenis en erfgoed ontwikkeld.
 • Heldere visie op erfgoededucatie en kennis van actuele ontwikkelingen in het vakgebied. Deze weet ik op een overtuigende manier te verwoorden zowel in woord als geschrift.
 • Gedegen kennis van kunst- en erfgoededucatie (in het basis- en voortgezet onderwijs en daarbuiten).
 • Ervaring met moderne interactieve / multimediale vormen van educatie.

De volgende competenties zijn op jou van toepassing

 • Creatief, waarbij je zelf concepten bedenkt en dit kan vertalen in concrete middelen c.q. programma’s.
 • Klant- en relatiegericht (in- en extern).
 • Resultaatgericht en stressbestendig.
 • Accuraat, punctueel, gewend en in staat om zelfstandig te werken en in teamverband.
 • Doortastend, organisatorisch vermogen en overtuigingskracht.
 • Flexibel, ondernemend, en gericht op samenwerking, organisatie-sensitief.

Waar kom je te werken?
Het Dordrechts Museum is een culturele organisatie (70 fte) van de gemeente Dordrecht bestaande uit het Regionaal Archief Dordrecht en drie musea met (inter)nationale uitstraling, te weten: Huis Van Gijn, Het Hof van Nederland en het Dordrechts Museum.

Wij handelen vanuit het geloof dat historisch besef en gevoel voor schoonheid je leven verrijkt en zo kan bijdragen aan een betere samenleving. Het is onze missie om een zo breed mogelijke groep te bereiken met onze collecties, binnen en buiten onze locaties. Met deze missie ondernemen wij een veelheid aan activiteiten, binnen en buiten de muren van onze locaties. Het is essentieel dat deze activiteiten en de verhalen de we hiermee overbrengen goed aansluiten bij de verschillende doelgroepen die wij willen bereiken, van jong tot oud. Het team Educatie & Publieksinformatie (onderdeel van afdeling Publiekszaken) draagt hiervoor zorg door het ontwikkelen en begeleiden van programma’s en activiteiten. Tevens is het team verantwoordelijk voor de publieksinformatie binnen de musea.

Wat bieden we jou?
Het salaris is afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.805,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 9). Het betreft een functie voor 28 uur per week, verdeeld over vier werkdagen. De vaste werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag. De overige werkdag is in overleg te bepalen.

Wij hebben uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, pensioen, flexibele werktijden, verlof- en studiefaciliteiten en een individueel Keuze Budget. Hier vind je al onze arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren of meer weten?
Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan graag zo snel mogelijk via de sollicitatielinkReageer voor 10 februari 2019. Heb je vragen? Neem dan contact op met Gertjan Schouten, Hoofd Publiekszaken, op telefoonnummer 078-7704201.

www.dordrechtsmuseum.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.