Historici.nl

Gepubliceerd op 04-03-2021

Drie stageplaatsen bij KNAW Humanities Cluster: Inventing Public Diplomacy

Voor het project Inventing Public Diplomacy in Early Modern Europe. How Printed Media Shaped Dutch International Relations, 1568-1713 zoekt het Humanities Cluster van de KNAW

3 stagiaires (m/v)

Ben jij geïnteresseerd in de geschiedenis van nieuws, propaganda en/of diplomatie? Houd je ervan oude handschriften te ontcijferen? Of zou je wel eens willen meewerken op een historisch onderzoeksproject in een dynamische onderzoeksgroep? Dan is deze vacature wat voor jou!

Als stagiaire zul je meedraaien in het onderzoeksproject Public Diplomacy bij de afdeling NL- Lab. Binnen het project zul je (een selectie van) de volgende taken uitvoeren:

  • Het uitvoeren van een eigen onderzoeksproject over 16e en/of 17e-eeuwse diplomatie
  • Het maken van transcripties van een diplomatieke correspondentie
  • Bijdragen aan de projectdatabase
  • Het verzorgen van PR-activiteiten ten behoeve van het project op sociale media
  • Het assisteren van onderzoekers bij onderzoeks- en redactiewerkzaamheden
  • Het helpen organiseren van activiteiten
  • Het schrijven van een blog voor de blogserie over vroegmoderne publieksdiplomatie op www.historici.nl.

De stage vindt plaats in het academisch jaar 2021-22, en heeft een omvang van 6-30 ECTS.

Periode en voltijd/deeltijd in overleg.

Wat vragen wij?

Wij zoeken enthousiaste (onderzoeks)masterstudenten met een voorliefde voor vroegmoderne cultuur of vroegmoderne politieke geschiedenis. Je beschikt over een BA-diploma in geschiedenis, letterkunde of kunstgeschiedenis en hebt aantoonbare kennis van de vroegmoderne tijd. Daarnaast heb je ervaring met het lezen van zestiende- of zeventiende-eeuws handschrift, of ben je bereid dit snel te leren. Leesvaardigheid in Duits en/of Frans strekt tot aanbeveling.

Wat bieden wij?

Wij bieden een actieve begeleiding van studenten, met het oog op voorbereiding van een scriptie en/of loopbaanperspectieven. Daarnaast krijg je een bescheiden stagevergoeding worden je onderzoekskosten vergoed.

Geïnteresseerd?

Stuur vóór 15 mei een korte motivatie en CV naar de projectcoördinator Floor Meijer (floor.meijer@huc.knaw.nl). Voor vragen kun je op hetzelfde adres terecht.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.