Historici.nl

Gepubliceerd op 24-08-2023

Educator Volwassenen – Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum inspireert een divers publiek met het leven en werk van Vincent van Gogh en zijn tijd’. Alle medewerkers van het museum leveren met hun eigen expertise een bijdrage aan deze missie. Samen maken we mooie stappen en staan we open voor wat er om ons heen gebeurt. We lopen graag voorop en werken daarin intensief samen met anderen. Daarbij richten we ons zowel op onze directe omgeving als op de internationale wereld.

Voor de afdeling Educatie & Interpretatie zijn we per direct op zoek naar een ervaren

Educator Volwassenen

32 uur per week

De afdeling wil een brug slaan tussen de (wetenschappelijke) kennis over Vincent van Gogh en een divers publiek met eigen behoeften; van jongvolwassenen, ouderen en families tot buitenlandse bezoekers en mensen die drempels ervaren. Dit doen we zowel in het Van Gogh Museum in Amsterdam als in De Mesdag Collectie in Den Haag. Je wordt onderdeel van een enthousiast team dat steeds op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden om de verhalen van Van Gogh, het echtpaar Mesdag en de kunstenaars uit hun tijd over te brengen aan verschillende doelgroepen.

Wat ga je doen?

 • Je maakt de vertaalslag van de wetenschappelijke kennis uit het Van Gogh Museum en De Mesdag Collectie naar de brede doelgroep volwassenen door middel van verschillende methodieken, middelen en activiteiten
 • Je maakt deel uit van het Kernteam De Mesdag Collectie met onder andere collega’s van Marketing, Kunst, Development en Pers
 • Je initieert en implementeert educatie- en projectplannen (vraagstelling, plan van aanpak, doorlooptijd, budget en samenwerking met derden)
 • Je bent samen met de coördinator begeleide programma’s verantwoordelijk voor het toegankelijkheidsaanbod
 • Je ontwikkelt, produceert en zoekt concrete educatieve overdrachtsmiddelen, zowel in het museum als online, en betrekt waar mogelijk het publiek daarbij
 • Je schrijft en redigeert publieksgerichte teksten (waaronder zaalteksten) en bewaakt de samenhang
 • Je volgt de ontwikkelingen in het vakgebied en de maatschappij op de voet en zet deze kennis in

Wie ben jij?

 • Je hebt een studie in de richting van Kunst- of Cultuurgeschiedenis, museologie of een andere relevantie studierichting gevolgd
 • Vakinhoudelijke werkervaring als educator
 • Je hebt kennis van doelgroepen, waarbij je oog hebt voor verschillende achtergronden en leerstijlen
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Je bent in staat om in teamverband, maar ook zelfstandig te werken en snel te schakelen.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken
 • Je hebt kennis van kunst in de 19de eeuw en je vindt het leuk om je verder te verdiepen in de collectie van De Mesdag Collectie en het Van Gogh museum
 • Kennis van of affiniteit met toegankelijkheid in het culturele veld (‘accessibility’) is een pre
 • Je bent bereid om te werken op twee verschillende locaties (Den Haag & Amsterdam)
 • Je krijgt energie van het werken met verschillende communities. Je weet hoe je communities kunt bereiken en je weet deze te binden

Waar kom je terecht?
In hartje Amsterdam kom je in een culturele, dynamische en commerciële werksfeer terecht waar je alle kansen kunt aangrijpen om het beste uit jezelf en je team te halen. Hier maak je stappen in jouw carrière en draag je bij aan een wereldmerk.
De Museum cao is van toepassing. Deze rol valt in schaal 10 of 11 afhankelijk van opleiding en ervaring. Het fulltime salaris (36 uur) ligt tussen € 3.468,- en € 5.075,- bruto per maand op basis van opleiding en ervaring. Verder krijg je bij ons onder andere: 8% vakantiegeld, 3,4% eindejaarsuitkering, een mobiele telefoon, laptop, museumkaart en gezondheidsregeling en kun je bij ons hybride werken.

Stap je in?
Heb je deze vacature met enthousiasme gelezen en sluit je je graag aan bij ons team? Stap ook in! Solliciteren kan via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen jouw motivatiebrief met cv (als pdf-bestand) graag vóór 7 september 2023. Mocht je nog meer willen weten, dan kun je terecht bij Harma van Uffelen, educator, tel: 06-278 281 54. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats in de week van 11 september 2023. En de tweede ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats in de week van 18 september 2023.

Wij zijn een organisatie voor iedereen waar we de grootste variatie aan mensen omarmen. Variëteit ligt volgens ons ten grondslag aan creativiteit, relevantie en innovatie. Elke dag weer werken we aan onze missie om een divers publiek te inspireren en mensen nieuwe betekenis en waarde aan hun leven te geven. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit welke naam je draagt, waar je vandaan komt, hoe je eruit ziet of waar je in gelooft. We zijn er dus ook voor jou en je bent van harte welkom te solliciteren!

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie deze website.

Van Gogh Museum: Assistent Conservator
Door Redactie Historici.nl
Trainee Collectie & Onderzoek – Van Gogh Museum
Door Redactie Historici.nl
Werkstudent: Publieksmedewerker Van Gogh Museum
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.