Historici.nl

Gepubliceerd op 05-08-2019

Enthousiaste studiezaalmedewerker bij Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (16-20 uur)

Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen zoekt een:

Enthousiaste studiezaalmedewerker

(16-20 uur per week)  

Heb je belangstelling voor geschiedenis en vind je het leuk om anderen van dienst te zijn? Ben je communicatief sterk en neem je graag verantwoordelijkheid? Lees dan verder!

Wat ga je doen?

Als studiezaalmedewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers en onderzoekers. Je helpt hen op weg in hun zoektocht naar (historische) informatie. Je begeleidt bezoekers bij het archiefonderzoek, geeft voorlichting over het optimaal gebruik van de collectie en beantwoordt vragen die per telefoon, mail, chat, twitter, facebook en andere kanalen worden gesteld.

Je assisteert bij de organisatie van cursussen en lezingen (deze zijn soms in de avonden of in het weekend). Naast de studiezaal in Breukelen is er ook een studiezaal in Weesp. Je zult wisselend op beide locaties werkzaam zijn.

Wie ben je?  

Je hebt een dienstverlenende instelling en een representatieve uitstraling. Je bent flexibel en hebt een grote betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Communicatieve en sociale vaardigheden zijn van groot belang. Daarnaast heb je uiteraard interesse in geschiedenis en cultuur.

Wat breng je mee?

  • Je bent klantgericht en je vindt het leuk om mensen te helpen;
  • Je kunt goed zelfstandig werken, maar overlegt ook graag met collega’s;
  • Je werkt nauwkeurig;
  • Je hebt oog voor verbetering en modernisering van de dienstverlening;
  • Je bent bereid incidenteel avonden en weekenden te werken;
  • Je kunt goed uit de voeten met MS-Office programma’s (Word, Excel). Kennis van Mais-Flexis is een pré;
  • Je beheerst oud-schrift of bent bereid een cursus paleografie te volgen;
  • Aantoonbare kennis van archiefbeheer en geschiedenis (op mbo-niveau) is een pre.

Waar kom je te werken?

Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) is het historisch centrum voor de regio. Het RHCVV beheert de historische archieven en collecties van gemeenten, bedrijven, particulieren en kerken van De Ronde Venen, De Bilt, Stichtse Vecht en Weesp. Daarnaast houdt het RHCVV toezicht op de informatiehuishouding van de aangesloten gemeenten.

Archieven zijn van groot belang voor de geschiedenis en de identiteit van de regio. Ze zijn onmisbaar voor een goede bedrijfsvoering van de overheid, de bewijszoekende burger en vanuit cultuur-historisch perspectief. Goede dienstverlening maakt het verschil. We denken mee met onze bezoekers, of zij nu historische belangstelling hebben of komen voor inzage van een bouwvergunning. Meer informatie vind je op: https://www.rhcvechtenvenen.nl/

Het RHCVV heeft een klantgerichte en resultaatgerichte, informele werksfeer. Wij bieden een afwisselende functie in een prettige werkomgeving met 10 vaste collega’s, die passie hebben voor hun vak, en 20 enthousiaste vrijwilligers.

Ons aanbod 

Wij bieden een tijdelijke aanstelling van 1 jaar voor 16 uur per week. Afhankelijk van je opleiding en ervaring krijg je een passend salaris. Voor deze functie is dat maximaal € 2.729 bruto per maand (functieschaal 6) bij een volledige werkweek van 36 uur. Het RHCVV biedt je daarnaast goede flexibele arbeidsvoorwaarden, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met jouw wensen en jouw werk-privébalans. Je kunt een budget van 17,05% van jouw salaris naar eigen wens inzetten voor zaken als vitaliteit en het kopen van extra verlof.

Interesse?

We hopen dat je interesse voor onze organisatie en deze functie is gewekt. Wil je nog iets meer weten over deze functie, neem dan contact op met onze Coördinator Dienstverlening en Vrijwilligers, Sander Wegereef via 06-27192317.

Je beknopte motivatie en cv kun je uiterlijk 2 september 2019 insturen ter attentie van Roosmarijn Ubink, directeur, via het online sollicitatieformulier.

Nu solliciteren, link: https://www.connexys.nl/stichtsevechtsite/page.html?p_sfw_id=770&adv_adv_id=4985&adv_pub_id=1&adv_taal=1&p_taal=1

Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern open. In het geval van gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Het Regionaal Historisch Centrum onderschrijft de NVP Sollicitatiecode Werving en Selectie. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Avatar foto
Hadewijch Zwart studeerde (cultuur)geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen een de Universiteit Utrecht en is communicatiemedewerker bij het KNHG en webredacteur van Historici.nl.
Alle artikelen van Hadewijch Zwart
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.