Historici.nl

Gepubliceerd op 12-01-2021

Erfgoed Zeeland Adviseur Cultuurhistorie & Monumenten

Erfgoed Zeeland is hét aanspreekpunt voor het erfgoed in Zeeland. In dialoog met de samenleving geven wij betekenis aan het erfgoed en zorgen ervoor dat het beschermd, benut en beleefd kan worden. Wij verbinden mensen en organisaties en zetten ons in voor een duurzame erfgoedzorg.

De sector Erfgoed en Ruimte (16 medewerkers) houdt zich ontwikkelingsgericht bezig met kennisopbouw, informatieverschaffing, ondersteuning, advisering en projectontwikkeling op het terrein van archeologie, cultuurhistorie en monumenten. Onder de sector valt ook de Monumentenwacht en het Zeeuws Archeologisch Depot.

De Provincie Zeeland is onze belangrijkste opdrachtgever. Daarnaast voeren wij opdrachten uit voor onder andere de Zeeuwse gemeenten. Met een gemeente in Zeeland zijn wij een overeenkomst aangegaan voor dienstverlening op het gebied van het gebouwde erfgoed.

Wij zoeken met spoed voor de sector Erfgoed en Ruimte een

Adviseur Cultuurhistorie & Monumenten

36 uur per week. Het gaat om een tijdelijke functie voor de duur van één jaar, met de mogelijkheid van verlenging.

De adviseur geeft, in samenwerking met andere medewerkers van de sector, uitvoering aan taken van de gemeente op het gebied van het gebouwde erfgoed. Deze betreffen zowel de wettelijke als de meer autonome taken. De gemeente telt ruim 220 Rijksmonumenten en ruim 80 gemeentelijke monumenten.

Profiel
Je hart ligt bij de monumentenzorg. Je bent net afgestudeerd, ondernemend en klaar om aan de slag te gaan in de publieke sector. Je wilt je carrière als erfgoed professional een stevige start geven.

Je bent bekend met de gemeentelijke taken op het gebied van het gebouwde erfgoed en gemotiveerd om daar uitvoering aan te geven. Je staat stevig in je schoenen, bent bereid om te leren en afstemming te zoeken met je collega’s.

Taken
De taken liggen op het terrein van adviseren, coördineren en informeren en hebben betrekking op alle aspecten van het gebouwde erfgoed.

 • adviseren van medewerkers en bestuur van de gemeente, uitwisseling van kennis en bijdragen aan visieontwikkeling
 • coördinatie van werkprocessen binnen de gemeente, zorg dragen voor interne afstemming
 • informeren van monumenteigenaren, bijdragen aan informatiebijeenkomsten

Je uitvalsbasis is het kantoor van Erfgoed Zeeland in Middelburg. Een deel van de tijd ben je aanwezig op locaties in de gemeente. Daarnaast kunnen werkzaamheden locatieonafhankelijk worden uitgevoerd.

Wij bieden

 • een uitdagende, afwisselende functie bij een informele, middelgrote organisatie (circa 35 medewerkers)
 • een functie die zelfstandig werken combineert met training on the job
 • begeleiding vanuit de organisatie
 • een prettige werkomgeving
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • een salaris van minimaal € 2.998,98 en maximaal € 4.284,28 bruto per maand (schaal 10 cao provinciale sector) op basis van 36 uur per week met daarnaast een Individueel Keuze Budget van 22,37% van het bruto salaris

Wij vragen

 • minimaal hbo werk- en denkniveau, aangevuld met een relevante opleiding (HBO+)
 • enkele jaren ervaring of affiniteit met het werken voor een overheidsorganisatie en/of een instelling die zich met erfgoed bezig houdt
 • bekendheid met de Erfgoedwet en het omgevingsrecht
 • goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden
 • een ondernemende houding en bereidheid om te leren
 • enthousiasme, een opgewekt gemoed en een groot hart voor erfgoed

Informatie en sollicitatie
Zin om je carrière als erfgoed professional een flinke start te geven? Mail dan je sollicitatie voorzien van CV uiterlijk vóór woensdag 27 januari naar vacature@erfgoedzeeland.nl.

Voor verdere informatie verwijzen wij je graag naar onze website. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen. Sectorhoofd Erfgoed en Ruimte Martijn van Poecke zal je vragen graag beantwoorden: bel naar +31 (0)6 53 61 09 69 of mail naar m.van.poecke@erfgoedzeeland.nl.

Een (online) assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Het dienstverband heeft bij aanvang de vorm van een detacheringsovereenkomst en is tijdelijk voor de duur van een jaar. Afhankelijk van verdere ontwikkelingen en bij gebleken geschiktheid is er de mogelijkheid van verlenging.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Erfgoed Zeeland: Communicatie medewerker
Door Redactie Historici.nl
Gemeente Oirschot: Adviseur Erfgoed en Monumenten
Door Redactie Historici.nl
Gemeente Delft: Adviseur Monumenten Erfgoed
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.