Historici.nl

Gepubliceerd op 17-03-2022

Erfgoedpark Batavialand: Museumdocent

Batavialand is het museum over de geschiedenis van Flevoland. Over het nieuwe land na het maken van de polders. Over de 16e en 17e eeuw met druk scheepvaartverkeer over de Zuiderzee. Met unieke scheepswrakken en vondsten. Met een werf waar historische schepen worden nagebouwd om het scheepsbouwambacht levend te houden.

In 1985 is Batavialand gestart met de reconstructie van het 17e-eeuwse VOC retourschip ‘Batavia’, een project waarbij meer dan 1000 jonge mensen zijn opgeleid in een van de scheepsbouwambachten. Hierbij kun je denken aan scheepstimmerman, scheepstuiger, zeilmaker, beeldsnijder of smid. In 2021 is dat niet anders. Batavialand is een erkend Leerbedrijf voor stagiairs uit het beroepsonderwijs en voor praktijkprojecten vanuit het Hoger Onderwijs uit binnen- en buitenland. Sinds vele jaren voorziet Batavialand in de plaatsing van deelnemers vanuit het Werkbedrijf Lelystad, waarmee zij nauw samenwerkt. Batavialand wil haar opleidings- en begeleidingspositie in de toekomst verder versterken.

Museumdocent

maximaal 2 uur per schoolprogramma, workshop of museumles

Wat ga je doen?
Als museumdocent ben jij het visitekaartje voor Batavialand. Jij ontvangt en begeleidt de groep die een activiteit bij Batavialand heeft geboekt. Of het gaat om een rondleiding, steptocht of onderwijsprogramma in kostuum, niets is jou te gek. Je begeleidt groepen vanuit het onderwijs, maar ook verjaardagen, kinderfeestjes of zakelijke partijen.

Wie ben jij?
Jij bent een enthousiaste persoonlijkheid die graag onze bezoekers inspireert, makkelijk contacten legt en initiatief neemt. Je bent flexibel tijdens partijen en houdt het overzicht bij verschillende soorten groepen. Bij voorkeur heb je affiniteit met onze thema’s: waterbeheer, inpoldering, geschiedenis Flevoland, historische scheepsbouw en 17e eeuw.

Wat verwachten wij?

  • Je kunt helder en duidelijk communiceren op het niveau van kinderen, jongeren en volwassenen.
  • Je hebt een didactische achtergrond.
  • Je bent ingeschreven als ZZP’er.
  • Je geeft rondleidingen en excursies in het Nederlands, Engels en Duits.
  • Je bent bij voorkeur doordeweeks beschikbaar.
  • Je neemt deel aan de gratis cursus die wij aanbieden voor nieuwe museumdocenten. Deze cursus beslaat twee dagen.

Vergoeding
Per schoolprogramma, workshop of museumles (maximaal 2 uur) mag je € 47,50 exclusief BTW in rekening brengen. Er zijn geen vergoedingen voor reis- en/of verblijfskosten beschikbaar.

Solliciteren?
Stuur je sollicitatie en CV naar sollicitaties@batavialand.nl ter attentie van Wim Koper. Voor meer informatie, neem contact op met Wim Koper via 0320-225924 of wim.koper@batavialand.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.