Historici.nl

Afgelast! 28 maart a.s. Comeniusdag bijwonen? Bestel hier toegangskaarten

28 mar 2020
Van 14:00 - 17:00uur
Naarden

De uitreiking van de Comeniusprijs 2020 die op zaterdag 28 maart in de Grote Kerk in Naarden zou plaatsvinden gaat niet door vanwege de coronacrisis. Het bestuur van het Comeniusmuseum neemt dit voorjaar een beslissing of de uitreiking van de prijs later dit jaar kan plaatsvinden. De Comeniusprijs is toegekend aan de Tsjechische hoogleraar Tomáš Halík. Ook de Comeniuslezing, die mevrouw Mpho Tutu van Furth direct na de uitreiking zou voordragen gaat niet door.

Mensen die kaarten voor de prijsuitreiking en lezing hebben gekocht ontvangen hun entreegeld retour. Ook het gratis toegankelijke herdenkingsconcert van het Hodonin Symfonie Orkest en Koor op zaterdagavond 28 maart om 20.30 in de Grote kerk gaat niet door.

Over de Comeniusprijs
De Comeniusprijs, een sculptuur van Boheems kristal en een oorkonde, wordt dit jaar voor de 9e keer uitgereikt. Eerder ontvingen Robbert Dijkgraaf (2012), Paul Schnabel (2013), Louise Fresco (2014), Geert Mak (2015), Herman Van Rompuy (2016), Jonathan Israel (2017), Herman Tjeenk Willink (2018) en Mardjan Seighali (2019) de prijs. De Comeniusprijs is een Nederlandse prijs die jaarlijks wordt uitgereikt tijdens de Comeniusdag in Naarden. Het doel is om eer te betonen aan een persoon die, in lijn met het denken en handelen van Jan Amos Comenius, zich op een in het oog springende manier inzet voor de belangen van vorming, onderwijs, wetenschap en cultuur voor de ontwikkeling van de internationale samenleving.

Wilt u toegangskaarten bestellen? Klik:

https://www.ticketkantoor.nl/shop/Comeniusdag2020

Zie ook: https://www.comeniusmuseum.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.