Historici.nl

Leidschrift-symposium over de wereld vanuit Chinees perspectief

14 mar 2023
Van 19:15 - 21:30uur
Cleveringaplaats 1, Leiden

Sinds 2010 (met uitzondering van 2011 en 2020) organiseert de redactie van Leidschrift jaarlijks een wetenschappelijk symposium. Dit jaar vindt het symposium plaats op dinsdagavond 14 maart, van 19:15 tot 21:30 in zaal 0.03 van het Lipsiusgebouw in Leiden. Het aankomende symposium staat in het teken van de wereld vanuit Chinees perspectief.

De rol van China op het wereldtoneel is een veelbesproken onderwerp in Nederland en binnen de internationale politiek. Hoe China haar eigen plek in de wereld ziet blijft een veelal onbesproken onderwerp. Op dit Leidschrift-symposium over de wereld vanuit Chinees perspectief gaan onze sprekers Vincent Chang en Rogier Creemers in gesprek met moderator Frans-Paul van der Putten over de Chinese ‘dromen’, leiderschap, politiekvoering en slaan zij een brug tussen heden en verleden.

Het symposium is gratis voor alle bezoekers en aanmelden is niet nodig. Vanaf 19:15 is iedereen welkom om vooraf een kopje thee of koffie te nuttigen en een mooie plaats in de zaal uit te zoeken. Om 19:30 zullen wij van start gaan in zaal 0.03 van het Lipsiusgebouw aan de Cleveringaplaats 1. Ons programma zal er zo uitzien:

Programma

19:15: inloop

19:30: introductie: Dr. Frans-Paul van der Putten
19:40: Sterke leiders en hun Chinese droom: China’s plek in de wereld volgens Chiang Kai-shek en Xi Jinping: Dr. Vincent Chang
20:10: Pauze
20:30: Ongeziene verandering: Dr. Rogier Creemers
21:00: Afsluiting en debat: Alle sprekers

21:30: Einde

Over Leidschrift

Leidschrift is een zelfstandig wetenschappelijk historisch tijdschrift, verbonden aan het Instituut voor Geschiedenis van de Universiteit Leiden. Leidschrift verschijnt driemaal per jaar in de vorm van een bundel met artikelen gegroepeerd rond een thema. De artikelen worden zowel geschreven door gerenommeerde historici als door getalenteerde studenten en beginnende onderzoekers. Hiermee biedt Leidschrift sinds 1984 een podium voor levendige historiografische discussies.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.